To je to što me zanima!

Tužan kraj Nadalove životne drame? 'Moguće je da odlazim'

Imam akademiju koja će me držati u kontaktu s tenisom. Volim pomagati mladima. Imat ću više vremena za fondaciju, koja pomaže djeci s problemima u razvoju. Ne plašim se života poslije tenisa, kaže Nadal
Vidi originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal (35) otkazao je sve nastupe ove godine i prijevremeno završio sezonu. Zbog ozljede stopala koju vuče duže vrijeme morao je obustaviti planove za ovu godinu i posvetiti se liječenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, čini se da ono ne ide kako bi htio. Jedan od najvećih tenisača svih vremena ima "misterioznu bolest", koja mu je još davnih dana zahvatila stopala.

- Ne mogu ništa predvidjeti u ovom trenutku. Pokušavam ne misliti o godinama. Ukoliko ne budem svjež, fizički i mentalno, povući ću se. Pitam se samo koliko će proći vremena prije nego što se to dogodi. Razumijem koliko sam sretan što ovako dugo igram i zahvalan sam tenisu na tome - rekao je Nadal.

Riječ je o Muller-Weissovoj bolesti, vrlo rijetkoj bolesti koja napada kosti stopala i izaziva veliku bol.

- Dan poslije titule u Madridu osjetio sam problem i detaljne analize otkrile su o čemu se radi. Tada mnogi doktori nisu imali rješenja za ono što se događa, ali su mi rekli da se radi o Muller-Weissovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem dijelu stopala. Zbog simptoma, bolest je toliko teško dijagnosticirati da je u ovom trenutku ona dio Svjetskog dana rijetkih bolesti - otkrio je još tamo 2005. godine Rafael Nadal objašnjavajući što mu se događa.

Iako je pomalo šokirao teniski svijet mogućnošću odlaska u mirovinu, naglašava:

- Ja sam u sportskoj industriji. Imam akademiju koja će me držati u kontaktu s tenisom. Volim pomagati mladima. Imat ću više vremena za fondaciju, koja pomaže djeci s problemima u razvoju. Ne plašim se života poslije tenisa.

Posljednji turnir odigrao je u kolovozu u Washingtonu gdje je izgubio već u drugom kolu. Ove sezone propustio je Wimbledon, Olimpijske igre, US Open, sve turnire do kojih mu je najviše stalo.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • knez__5 19.10.2021.

    Super, Federer polumrtav, Djokan se premislja. Odi i ti Rafa, tenis papa.

  • 17.10.2021.

    Nema panike, navijači Novice već znaju da će španjolski 🐂 biti 100% spreman za još jednu sezonu šljake 😌

  • 17.10.2021.

    Nadam se da ipak nije kraj. Vrhunski tenisač i čovjek. Silno će nedostajati. Nekako mi je nepojmljivo da više neću gledati njegove mečeve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare