Obavijesti

Sport

Komentari 24

Tužan kraj Nadalove životne drame? 'Moguće je da odlazim'

Tužan kraj Nadalove životne drame? 'Moguće je da odlazim'

Imam akademiju koja će me držati u kontaktu s tenisom. Volim pomagati mladima. Imat ću više vremena za fondaciju, koja pomaže djeci s problemima u razvoju. Ne plašim se života poslije tenisa, kaže Nadal

VIDEO

Španjolski tenisač Rafael Nadal (35) otkazao je sve nastupe ove godine i prijevremeno završio sezonu. Zbog ozljede stopala koju vuče duže vrijeme morao je obustaviti planove za ovu godinu i posvetiti se liječenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nadal i Federer Instagram 00:12

No, čini se da ono ne ide kako bi htio. Jedan od najvećih tenisača svih vremena ima "misterioznu bolest", koja mu je još davnih dana zahvatila stopala.

- Ne mogu ništa predvidjeti u ovom trenutku. Pokušavam ne misliti o godinama. Ukoliko ne budem svjež, fizički i mentalno, povući ću se. Pitam se samo koliko će proći vremena prije nego što se to dogodi. Razumijem koliko sam sretan što ovako dugo igram i zahvalan sam tenisu na tome - rekao je Nadal.

Rafael Nadal File Photo

Riječ je o Muller-Weissovoj bolesti, vrlo rijetkoj bolesti koja napada kosti stopala i izaziva veliku bol.

- Dan poslije titule u Madridu osjetio sam problem i detaljne analize otkrile su o čemu se radi. Tada mnogi doktori nisu imali rješenja za ono što se događa, ali su mi rekli da se radi o Muller-Weissovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem dijelu stopala. Zbog simptoma, bolest je toliko teško dijagnosticirati da je u ovom trenutku ona dio Svjetskog dana rijetkih bolesti - otkrio je još tamo 2005. godine Rafael Nadal objašnjavajući što mu se događa.

Iako je pomalo šokirao teniski svijet mogućnošću odlaska u mirovinu, naglašava:

- Ja sam u sportskoj industriji. Imam akademiju koja će me držati u kontaktu s tenisom. Volim pomagati mladima. Imat ću više vremena za fondaciju, koja pomaže djeci s problemima u razvoju. Ne plašim se života poslije tenisa.

Tennis - Australian Open - Quarterfinals - Rod Laver Arena, Melbourne, Australia

Posljednji turnir odigrao je u kolovozu u Washingtonu gdje je izgubio već u drugom kolu. Ove sezone propustio je Wimbledon, Olimpijske igre, US Open, sve turnire do kojih mu je najviše stalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao