To je to što me zanima!

Tužan početak 2022.: Umrli su Ante Pavlović i Dragutin Poljak

Pavlović je desetljećima radio u HNS-u kao tajnik i savjetnik, sudjelovao je u organizaciji povijesne utakmice Hrvatske i SAD-a, a Poljak je bio sudac u prvom prvenstvu HNL-a, kasnije i kontrolor i šef komisije
Vidi originalni članak

Tužno je jutro za nama u hrvatskom nogometu. U Korčuli je u prometnoj nesreći poginuo 24-godišnji nogometaš Jadrana 1929 iz Smokvice, a HNS je izvijestio o smrti dvojice istaknutih djelatnika, Ante Pavlovića i Dragutina Karla Poljaka.

Pavlović, čovjek koji je dao značajan obol u odigravanju povijesne utakmice Hrvatske i SAD-a 17. listopada 1990., preminuo je u Zagrebu u 89. godini.

Rođen je u Metkoviću, a u Zagrebu je diplomirao na rudarsko-geološko-naftnom odjelu Tehničkog fakulteta. S 20 godina prekinuo je igračku karijeru zbog ozljede i preselio se u urede.

Već je s 29 godina postao tajnik HNS-a, radio na izgradnji sportske infrastrukture u Zagrebu i razvoju malog i ženskog nogometa u Hrvatskoj.

Poslije dva desetljeća rada u savezu prešao je na poziciju upravnog direktora Dinama šampionske godine 1982. Kasnije je radio u nogometnom savezu bivše države do 1991., a u HNS se vratio kao savjetnik 1992. Bio je i glavni tajnik i član izvršnog odbora, a u mirovinu je otišao 2013.

Odlikovali su ga Redom Danice Hrvatske, državnom nagradom za sport Franjo Bučar, Uefinim Smaragdnim redom časti, a 2018. proglasili su ga prvim počasnim glavnim tajnikom HNS-a.

Dragutin Karlo Poljak preminuo je u Zagrebu u 70. godini nakon duge i teške bolesti. Bio je dugogodišnji nogometni sudac i čovjek na istaknutim funkcijama u sudačkim organizacijama.

Sudio je u Prvoj HNL od prvog prvenstva 1992., ukupno 62 utakmice, a kasnije je bio član sudačke i predsjednik stručne komisije. Radio je i kao kontrolor suđenja za Uefu i u HNL-u, bio i predsjednik sudaca Zagrebačkoga nogometnog saveza.

HNS je izrazio duboku sućut obiteljima pokojnih Pavlovića i Poljaka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare