Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tužan početak 2022.: Umrli su Ante Pavlović i Dragutin Poljak

Tužan početak 2022.: Umrli su Ante Pavlović i Dragutin Poljak

Pavlović je desetljećima radio u HNS-u kao tajnik i savjetnik, sudjelovao je u organizaciji povijesne utakmice Hrvatske i SAD-a, a Poljak je bio sudac u prvom prvenstvu HNL-a, kasnije i kontrolor i šef komisije

VIDEO

Tužno je jutro za nama u hrvatskom nogometu. U Korčuli je u prometnoj nesreći poginuo 24-godišnji nogometaš Jadrana 1929 iz Smokvice, a HNS je izvijestio o smrti dvojice istaknutih djelatnika, Ante Pavlovića i Dragutina Karla Poljaka.

Pavlović, čovjek koji je dao značajan obol u odigravanju povijesne utakmice Hrvatske i SAD-a 17. listopada 1990., preminuo je u Zagrebu u 89. godini.

Rođen je u Metkoviću, a u Zagrebu je diplomirao na rudarsko-geološko-naftnom odjelu Tehničkog fakulteta. S 20 godina prekinuo je igračku karijeru zbog ozljede i preselio se u urede.

Već je s 29 godina postao tajnik HNS-a, radio na izgradnji sportske infrastrukture u Zagrebu i razvoju malog i ženskog nogometa u Hrvatskoj.

Zagreb: Udruga navija?a Uvijek vjerni dodijelila nagradu Vatrena krila

Poslije dva desetljeća rada u savezu prešao je na poziciju upravnog direktora Dinama šampionske godine 1982. Kasnije je radio u nogometnom savezu bivše države do 1991., a u HNS se vratio kao savjetnik 1992. Bio je i glavni tajnik i član izvršnog odbora, a u mirovinu je otišao 2013.

Odlikovali su ga Redom Danice Hrvatske, državnom nagradom za sport Franjo Bučar, Uefinim Smaragdnim redom časti, a 2018. proglasili su ga prvim počasnim glavnim tajnikom HNS-a.

Dragutin Karlo Poljak preminuo je u Zagrebu u 70. godini nakon duge i teške bolesti. Bio je dugogodišnji nogometni sudac i čovjek na istaknutim funkcijama u sudačkim organizacijama.

Sudio je u Prvoj HNL od prvog prvenstva 1992., ukupno 62 utakmice, a kasnije je bio član sudačke i predsjednik stručne komisije. Radio je i kao kontrolor suđenja za Uefu i u HNL-u, bio i predsjednik sudaca Zagrebačkoga nogometnog saveza.

HNS je izrazio duboku sućut obiteljima pokojnih Pavlovića i Poljaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu