To je to što me zanima!

Tvrdoglavi Conte: Ne želi Pirla, a kičma momčadi mu razbijena

Conteova selekcija posebno je desetkovana u središnjici terena jer su im otpala dvojica ključnih igrača - Verratti i Marchisio. Riječ je o dvojcu koji operira na poziciji registe
Vidi originalni članak

Sinoćnje 'tanko' izdanje Talijana protiv Škota (1-0) pomalo je šokiralo javnost na Apeninima - je li to doista bilo sve što Azzurri imaju za ponuditi?

Conteova selekcija posebno je desetkovana u središnjici terena jer otpala su im dvojica ključnih igrača - Marco Verratti i Claudio Marchisio. Riječ je o prvotimcima PSG-a, odnosno Juventusa, koji operiraju na poziciji registe.

Javno je mnijenje da tim izostancima Talijanima šanse za završnicu Eura znatno opadaju jer momčadi je 'slomljena' kralježnica. U legendarnom Andrei Pirlu narod vidi spasitelja, ali izbornik Antonio Conte baš i ne.

- Pričao sam s njim, a slali smo i svoje ljude u SAD. Bilo kako bilo, napravili smo svoj izbor i vrijeme će pokazati koliko je to dobra odluka bila. Izabrao sam najbolje što imamo, tu je 30 igrača koji mi daju najviše garancija - pričao je izbornik Italije početkom prošlog tjedna.

Popularni 'talijanski Mozart' koji nastupa u redovima MLS momčadi New York Cityja, mirno je prihvatio činjenicu da neće nastupiti u Francuskoj.

Koliko bi 'MLS Pirlo' mogao pomoći bezidejnoj Italiji?

- Nisam ljutit niti razočaran što me Conte nije pozvao u reprezentaciju. Uvijek smo imali otvoren odnos, a odluke su nam zajedničke. On je taj koji je odlučio što je najbolje za njega. Nadam se da će se moji nekadašnji suigrači vratiti kući kao pobjednici - rezimirao je svjetski prvak iz 2006. godine.

Smatra se kako Pirlo nije više u stanju fizički izdržati igranje na najvišem nivou, poglavito u turnirskom formatu koji donosi igranje svaka četiri dana. 

Međutim, majstor i dalje ima 'ono nešto', dokazao je to u svom posljednjem nastupu za NYC. Možda bi baš njegova genijalnost pomogla današnjoj 'radničkoj' Italiji.

S druge strane, vezni red Italije u kombinaciji De Rossi - Giaccherini - Florenzi ne zvuči kao uvjerljiva garancija za veća ostvarenja, pokazalo se to i u sinoćnoj utakmici Škota i Talijana.

Pirlo je za Italiju odigrao 116 utakmica i zabio 13 golova.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • badr hari 31.05.2016.

    Možda je samo zavidan

  • Rega_1 31.05.2016.

    Kada zaposljavate novinare (ako ovo mozemo nazvati novinarom) obavezno ukljucite IQ test kada vec ne trazite neke novinarske vjestine. Ovaj Dejan pokazuje elementarno neznanje kroz vise tekstova... Da prestane pratit fudbal na youtube mozda bi i shvatio neke stvari. Pirlo napravi asistenciju i odma ovaj napise clanak kako ga je trebao pozvati na Euro (vjerovatno nije ni pogledao utakmicu, da vidi kako je Pirlo igrao ostatak utakmice nego vidio na youtube asistenciju i odma clanak). Prije se je znalo, ako si glup i mentalno ogranicen ne mozes biti novinar (mada je ovo daleko od novinarstva).

  • mesuney 31.05.2016.

    sigurno mamić sastavlja popis

Komentiraj...
Vidi sve komentare