To je to što me zanima!

U 2021. nema nijednu pobjedu, a najplaćeniji je na svijetu! Iza su Messi, Ronaldo, LeBron...

Na listi se našlo još sportaša koji su tijekom ove godine igrali malo ili ništa, a zaradili su velik novac. Forbesova lista najplaćenijih sportaša svijeta stigla je netom prije isteka 2021. kao i svaki put
Vidi originalni članak

Pojavio se kao bivši vodoinstalater željan uspjeha. S neospornim i nemjerljivim talentom dogurao je do dvostrukog naslova u Cage Warriorsima prije nego je stigao u UFC. I premda već neko vrijeme ne pruža najbolje izvedbe, Conor McGregor je čovjek koji je promijenio sport iz temelja i popularizirao ga do granica koje MMA nije poznavao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pa posljednje tri godine, otkako ga je zaustavio Khabib Nurmagomedov, živi na staroj slavi. U 2021. godini McGregor je dva puta izgubio od Dustina Poiriera, prvi kada ga je Amerikanac nokautirao i nanio mu prvi poraz nokautom u karijeri, drugi kada je Irac slomio nogu i morao predati borbu.

Ipak, uspio je zaraditi 55 milijuna dolara samo od nastupa čime je stigao do 180 milijuna dolara u 2021. godini i zasjeo na prvo mjesto Forbesove liste najplaćenijih sportaša na svijetu. Ostatak je zaradio od sponzorskih ugovora, reklama i vlastitog biznisa.

U leđa mu gleda Lionel Messi, koji je prošle godine nakon cijele karijere provedene u Barceloni prešao u PSG. Iako u Parizu ne pruža partije na koje je navikao nogometne obožavatelje, to ga nije spriječilo da inkasira 130 milijuna dolara što ga stavlja na drugo mjesto liste. U međuvremenu je osvojio i rekordnu, sedmu Zlatnu loptu.

Vječiti su rivali i na financijskom polju. Naravno, Cristiano Ronaldo je treći na Forbesovoj listi sa zaradom od 120 milijuna dolara. I Portugalac je promijenio okolinu u 2021. iako je njemu promjena legla nešto lakše. Vratio se u Manchester United odakle je praktički sve i krenulo.

Četvrto mjesto drži zvijezda američkog nogometa Dak Prescott sa 107,5 milijuna dolara dok top 5 zatvara NBA zvijezda LeBron James s 96,5 milijuna.

Šesti je Neymar, zatim slijedi Roger Federer, pa Lewis Hamilton i Tom Brady, a prvih 10 zaokružio je Kevin Durant.

Top 10 najplaćenijih sportaša svijeta:

  1. Conor McGregor - 180 milijuna dolara
  2. Lionel Messi - 130 milijuna dolara
  3. Cristiano Ronaldo - 120 milijuna dolara
  4. Dak Prescott - 107,5 milijuna dolara
  5. LeBron James - 96,5 milijuna dolara
  6. Neymar - 95 milijuna dolara
  7. Roger Federer - 90 milijuna dolara
  8. Lewis Hamilton - 82 milijuna dolara
  9. Tom Brady - 76 milijuna dolara
  10. Kevin Durant - 75 milijuna dolara
Idi na 24sata

Komentari 4

  • nokia8 31.12.2021.

    Igrac koji je postigao 1 gol u L1 ima platu 30M, bravo za PSZ, posteno nema boljeg ugovora za njih 😅

  • dusansk 30.12.2021.

    Penzioner Federer. Nije lose....

  • pero trta 30.12.2021.

    Koliko je zaradila Gabrijela Žalac u potezanju konopa??

Komentiraj...
Vidi sve komentare