Sport

Komentari 4

U 2021. nema nijednu pobjedu, a najplaćeniji je na svijetu! Iza su Messi, Ronaldo, LeBron...

U 2021. nema nijednu pobjedu, a najplaćeniji je na svijetu! Iza su Messi, Ronaldo, LeBron...

Na listi se našlo još sportaša koji su tijekom ove godine igrali malo ili ništa, a zaradili su velik novac. Forbesova lista najplaćenijih sportaša svijeta stigla je netom prije isteka 2021. kao i svaki put

Pojavio se kao bivši vodoinstalater željan uspjeha. S neospornim i nemjerljivim talentom dogurao je do dvostrukog naslova u Cage Warriorsima prije nego je stigao u UFC. I premda već neko vrijeme ne pruža najbolje izvedbe, Conor McGregor je čovjek koji je promijenio sport iz temelja i popularizirao ga do granica koje MMA nije poznavao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pa posljednje tri godine, otkako ga je zaustavio Khabib Nurmagomedov, živi na staroj slavi. U 2021. godini McGregor je dva puta izgubio od Dustina Poiriera, prvi kada ga je Amerikanac nokautirao i nanio mu prvi poraz nokautom u karijeri, drugi kada je Irac slomio nogu i morao predati borbu.

Ipak, uspio je zaraditi 55 milijuna dolara samo od nastupa čime je stigao do 180 milijuna dolara u 2021. godini i zasjeo na prvo mjesto Forbesove liste najplaćenijih sportaša na svijetu. Ostatak je zaradio od sponzorskih ugovora, reklama i vlastitog biznisa.

U leđa mu gleda Lionel Messi, koji je prošle godine nakon cijele karijere provedene u Barceloni prešao u PSG. Iako u Parizu ne pruža partije na koje je navikao nogometne obožavatelje, to ga nije spriječilo da inkasira 130 milijuna dolara što ga stavlja na drugo mjesto liste. U međuvremenu je osvojio i rekordnu, sedmu Zlatnu loptu.

The Ballon d

Vječiti su rivali i na financijskom polju. Naravno, Cristiano Ronaldo je treći na Forbesovoj listi sa zaradom od 120 milijuna dolara. I Portugalac je promijenio okolinu u 2021. iako je njemu promjena legla nešto lakše. Vratio se u Manchester United odakle je praktički sve i krenulo.

Champions League - Group F - Manchester United v Atalanta

Četvrto mjesto drži zvijezda američkog nogometa Dak Prescott sa 107,5 milijuna dolara dok top 5 zatvara NBA zvijezda LeBron James s 96,5 milijuna.

NBA: Los Angeles Lakers at Detroit Pistons

Šesti je Neymar, zatim slijedi Roger Federer, pa Lewis Hamilton i Tom Brady, a prvih 10 zaokružio je Kevin Durant.

Top 10 najplaćenijih sportaša svijeta:

Najčitaniji članci