To je to što me zanima!

U Argentini osvanuo divovski mural u čast Diegu Maradoni

Maradona je predvodio Gauchose do njihovog drugog i za sada posljednjeg naslova svjetskih prvaka u Meksiku 1986. godine, a četiri godine kasnije zaustavila ih je Njemačka, baš kao i Messija prije osam
Vidi originalni članak

Brojne zemlje diljem svijeta pripremaju se za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru za manje od 20 dana, a navijačka euforija raste iz dana u dan, posebice u latinomaeričkim zemljama. 

U prijestolnici Argentine osvanuo je divovski mural u čast legendarnom nogometašu Diegu Maradoni, čija je smrt potresla nogometni svijet i širu javnost. 'Mali zeleni' predvodio je Gauchose do  do njihovog drugog i za sada posljednjeg naslova svjetskih prvaka u Meksiku 1986. godine.

Četiri godine kasnije na SP-u u Italiji, Argentinu i Maradonu u finalu je zaustavila Njemačka, baš kao i Messija prije osam godina u Brazilu. 

Maradona je za reprezentaciju ukupno odigrao 90 utakmica te je zabio 34 gola. Prvi profesionalni ugovor potpisao je za "Argentina Juniorse" nekoliko dana prije 16. rođendana. Odigrao je tamo pet sezona, zabio 115 golova, a onda otišao u omiljeni klub Boca Juniors. Cijena mu je tu narasla na tadašnjih vrtoglavih 7,5 milijuna dolara, za koliko ga je 1982. godine kupila kultna "Barcelona".

Nosio je i dres Napolija, Seville i Newell's Old Boysa te osvojio svjetsko prvenstvo kao kapetan argentinske reprezentacije 1986. godine u Mexicu. Kao trener je vodio Textil Mandiyu, Racing, Argentinu, Al-Wasl, a posljednji mu je klub bio Gimnasia de La Plata.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Pink_Panther24 04.11.2022.

    ove 4 ekipe u polufinalu.. Hrvatska,Argentina,Brazil i Nizozemska

  • HDZ Fanatik 04.11.2022.

    Messi osvaja SP 🙌

Komentiraj...
Vidi sve komentare