To je to što me zanima!

U društvu Bullsa: Jordan uvodi Tonija Kukoča u Kuću slavnih!

U svibnju je objavljeno kako će Toni Kukoč (52) ući u Košarkašku kuću slavnih, a tamo će ga dopratiti dva 'stara prijatelja' - dugogodišnji vlasnik Bullsa Jerry Reinsdorf i veliki Michael Jordan
Vidi originalni članak

Polako dolazi i taj datum, a to je i više nego zasluženi ulazak Tonija Kukoča među 'najbolje od najboljih!' Iako oni neće održati govor, po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan (58) i dugogodišnji vlasnik Bullsa Jerry Reinsdorf bit će uz Kukoča prilikom ceremonije njegova ulaska u Košarkašku kuću slavnih.

NA SVOJIM GRIPAMA Toni Kukoč o ulasku u 'Kuću slavnih': Naši su mi rekli 'fala ku*cu', Amerikanci 'zasluženo'

Spomenuta će se ceremonija održati 11. rujna, a Kukoč će postati peti Hrvat u Hall of fameu. Ranije su to postali Krešimir Ćosić (1996.), Dražen Petrović (2002.), Mirko Novosel (2007.) i Dino Rađa (2018.). Osim Kukoča, u Kuću slavnih ulaze i Chris Webber (48), Paul Pierce (43) i Chris Bosh (37).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, Toni Kukoč bio je rostruki NBA prvak, jednom najbolji šesti igrač godine, peterostruki Euroscar igrač godine, odnosno najbolji igrač Europe. Tri puta osvajao prvak Europe s Jugoplastikom, triput je bio MVP Final Foura, a s Hrvatskom je osvojio tri medalje. Srebro s Olimpijade 1992., broncu sa Svjetskog prvenstva 1994. godine i broncu s Eurobasketa godinu kasnije.

U Kuću slavnih ulazi nakon niza pokušaja, prvi put je nominiran 2014. godine. Čak osam puta bio je nominiran za, ali upao je tek iz devetog pokušaja. Za njega se zalagao i veliki Scottie Pippen koji ga u početku baš i nije obožavao.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Konjushar 12.08.2021.

    TONI KUKOČ

  • Bocwanna 12.08.2021.

    Ja na slici vidim samo Jordana..

  • bakaslis 12.08.2021.

    Toni je ovo definitivno zaslužija, i nebi Jordan da ne smatra bio tu uz Kukoča.... Teško je mladima koji briju samo na statistiku, koji je virtuoz bija Toni... Jedna stvar puno pokazaje u ljeto 91,godinu dana nakon Maksimira, Žuti u Bg razbili Partizan 30! Razlike (taj Partizan dogodine prvak Europe jer nema Jugoplastike) i cijela dvorana, 2 min priJE kraj kad Kukoč izlazi, plhesak na otvorenoj sceni 3 minute, toliko je bija dobar....po meni mu je mana bila u Nba bila što je više asistirao, nego gledao sebe, ali ponavljam jedno je nba 96 a drugo 2021....to su dva svijeta.... Zaslužija je da ga Jordan uvede...

Komentiraj...
Vidi sve komentare