Sport

Komentari 16

U društvu Bullsa: Jordan uvodi Tonija Kukoča u Kuću slavnih!

U društvu Bullsa: Jordan uvodi Tonija Kukoča u Kuću slavnih!

U svibnju je objavljeno kako će Toni Kukoč (52) ući u Košarkašku kuću slavnih, a tamo će ga dopratiti dva 'stara prijatelja' - dugogodišnji vlasnik Bullsa Jerry Reinsdorf i veliki Michael Jordan

Polako dolazi i taj datum, a to je i više nego zasluženi ulazak Tonija Kukoča među 'najbolje od najboljih!' Iako oni neće održati govor, po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan (58) i dugogodišnji vlasnik Bullsa Jerry Reinsdorf bit će uz Kukoča prilikom ceremonije njegova ulaska u Košarkašku kuću slavnih.

Spomenuta će se ceremonija održati 11. rujna, a Kukoč će postati peti Hrvat u Hall of fameu. Ranije su to postali Krešimir Ćosić (1996.), Dražen Petrović (2002.), Mirko Novosel (2007.) i Dino Rađa (2018.). Osim Kukoča, u Kuću slavnih ulaze i Chris Webber (48), Paul Pierce (43) i Chris Bosh (37).

Podsjetimo, Toni Kukoč bio je rostruki NBA prvak, jednom najbolji šesti igrač godine, peterostruki Euroscar igrač godine, odnosno najbolji igrač Europe. Tri puta osvajao prvak Europe s Jugoplastikom, triput je bio MVP Final Foura, a s Hrvatskom je osvojio tri medalje. Srebro s Olimpijade 1992., broncu sa Svjetskog prvenstva 1994. godine i broncu s Eurobasketa godinu kasnije.

U Kuću slavnih ulazi nakon niza pokušaja, prvi put je nominiran 2014. godine. Čak osam puta bio je nominiran za, ali upao je tek iz devetog pokušaja. Za njega se zalagao i veliki Scottie Pippen koji ga u početku baš i nije obožavao.