To je to što me zanima!

U Kini zbog Özila neće gledati utakmicu Arsenala i 'građana'

Ljubitelji Premiershipa koji se nalaze u Kini će od 17.30 na televizijskom programu moći pogledati vijesti, film ili pak neku seriju jer zbog nedavnih izjava Mesuta Özila (31) neće moći gledati susret Arsenala i Cityja
Vidi originalni članak

Bit će to divno poslijepodne uz Arsenal i City, samo da prebacim program... Nema utakmice? Da, za gledatelje koji bi susret Arsenala i Manchester Cityja gledali u Kini. Razlog tome su nedavne izjave veznjaka Arsenala Mesuta Özila (31) o ujgurskim muslimanima u Kini.

- U Kini spaljuju Kur'ane, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene. Vjerski učitelji se ubijaju jedan po jedan i usprkos svemu, muslimani šute - napisao je nedavno Özil.

Iako se londonski klub ogradio od izjava svojeg igrača, Kinezi to nisu dobro primili te su izjave nogometaša nazvali lažnim. ističu da je povrijedio osjećaj navijača u Kini te da iz tog razloga neće biti prijenosa utakmice koja počinje u 17 sati i 30 minuta. Arsenal dočekuje 'građane' koji se vraćaju Premiershipu nakon što su u srijedu pobijedili Dinamo na Maksimiru (1-4).

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 16.12.2019.

    Ozila nema nigdje kako se poceo bavit politikom.

  • Joker123 15.12.2019.

    Sloboda govora nista jel

  • 15.12.2019.

    Arsenal gubi 3 razlike,ozil nikaj ne radi,martineli trci ali nemre on samo,sead se ozlijedio,de broyne 2 gola i asistencija,mogel je zabit i 3 komada ali jbg.... arsenal ce proci gore nego dinamo,jbt arsenal nezna vec 5 godina skoro za pobjedu protiv mc-a...

Komentiraj...
Vidi sve komentare