To je to što me zanima!

U Lokomotivi nije igrao, a sad razvaljuje u portugalskoj ligi...

Daroviti portugalski veznjak Francisco Leonel Lima Silva Machado, poznatiji kao Chiquinho, prije dvije godine igrao je za Lokomotivu gdje se nije dokazao, a danas je ponajbolji igrač portugalske lige
Vidi originalni članak

Samo oni najzagriženiji pratitelji HNL-a još pamte ime Portugalca Chiquinha (23) koji je 2017. stigao u zagrebačku Lokomotivu.

Došao je iz portugalskog drugoligaša Leoxosea s pedigreom ponajboljeg igrača druge lige, a u hrvatskom su prvoligašu od njega imali velika očekivanja. Za Chiquinha je plaćena od odšteta od 200 tisuća eura, a potpisao je višegodišnji ugovor do 2021. godine. Označen je velikom perspektivom i kapitalom kluba, ali je do ljeta nastupio u samo šest utakmica uz mizernih 200 minuta na travnjaku.

Nije se adaptirao, a bio je to alarm čelnicima Lokomotive da barem pokušaju vratiti uloženo. Chiquinho je poslan na posudbu u drugoligaša Academicu gdje je odigrao sezonu na visokoj razini. Očito mu je godio život u Coimbri pa je u dresu Academice skupio 41 nastup uz devet golova i šest asistencija.

A potom najčudnija stvar u cijeloj priči. Academica ga otkupljuje od Lokomotive za 150 tisuća eura i već idući dan prodaje portugalskom velikanu Benfici za čak 600 tisuća eura. Nije čelnicima 'lokosa' to bilo drago, ali malotko je mogao očekivati takav scenarij.

Chiquinho u Benfici nije odigrao ni minute, raskinuo je ugovor i otišao u prvoligaša Moreirense.

Vjerojatno ni on sam nije vjerovao da će u Moreirenseu postati ponajbolji igrač Lige NOS. U 23 ligaške utakmice isporučio je pet golova i šest asistencija, a još dva gola i jednu asistenciju pridodao je u kupu.

Moreirense je na ljestvici peti iza velike četvorke Porto, Benfica, Braga i Sporting, ali još mogu zapapriti stvari u borbi za Europu. Svega pet bodova dijeli ih od Sportinga koji je pred financijskih krahom, a Chiquinhov klub to bi mogao iskoristiti. Ako ništa, barem su prvi među 'smrtnicima'.

Chiquinho je prošlog vikenda bio najbolji igrač kola prema Whoscoredu s ocijenom 9.0, a društvo u postavi kola pravila su mu imena poput Pepea, Tellasa i Felixa. Bivši Lokomotivin igrač je četvrti asistent lige i na najboljem je putu da se na kraju sezone nađe u najboljih 11 prvenstva.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • DR.WHOO 02.03.2019.

    Pa ta Benfica radi takve malverzacije u kupnji igraca da je strasno povjerovati da im to prolazi svaki put kod uefe ili fife. Tko zna koliko su samo maloljetnih igraca preoteli klubovima, a pritom niti euro nisu iskesirali

  • RobertC 02.03.2019.

    Tolko o Dinsmovoj školi nogometa

  • li15 02.03.2019.

    Benfica ga za 600 tisuca eura kupuje od Academice pa ga nakon samo 20 dana daruje(nije posudba vec poklon) Moreirenseu. Mislio sam da neobicni transferi postoje samo u nasoj mocvari, a gle cuda ima toga i u jacim ligama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare