Obavijesti

Sport

Komentari 8

U Lokomotivi nije igrao, a sad razvaljuje u portugalskoj ligi...

U Lokomotivi nije igrao, a sad razvaljuje u portugalskoj ligi...
1

Daroviti portugalski veznjak Francisco Leonel Lima Silva Machado, poznatiji kao Chiquinho, prije dvije godine igrao je za Lokomotivu gdje se nije dokazao, a danas je ponajbolji igrač portugalske lige

VIDEO

Samo oni najzagriženiji pratitelji HNL-a još pamte ime Portugalca Chiquinha (23) koji je 2017. stigao u zagrebačku Lokomotivu.

Došao je iz portugalskog drugoligaša Leoxosea s pedigreom ponajboljeg igrača druge lige, a u hrvatskom su prvoligašu od njega imali velika očekivanja. Za Chiquinha je plaćena od odšteta od 200 tisuća eura, a potpisao je višegodišnji ugovor do 2021. godine. Označen je velikom perspektivom i kapitalom kluba, ali je do ljeta nastupio u samo šest utakmica uz mizernih 200 minuta na travnjaku.

Nije se adaptirao, a bio je to alarm čelnicima Lokomotive da barem pokušaju vratiti uloženo. Chiquinho je poslan na posudbu u drugoligaša Academicu gdje je odigrao sezonu na visokoj razini. Očito mu je godio život u Coimbri pa je u dresu Academice skupio 41 nastup uz devet golova i šest asistencija.

A potom najčudnija stvar u cijeloj priči. Academica ga otkupljuje od Lokomotive za 150 tisuća eura i već idući dan prodaje portugalskom velikanu Benfici za čak 600 tisuća eura. Nije čelnicima 'lokosa' to bilo drago, ali malotko je mogao očekivati takav scenarij.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Chiquinho u Benfici nije odigrao ni minute, raskinuo je ugovor i otišao u prvoligaša Moreirense.

Vjerojatno ni on sam nije vjerovao da će u Moreirenseu postati ponajbolji igrač Lige NOS. U 23 ligaške utakmice isporučio je pet golova i šest asistencija, a još dva gola i jednu asistenciju pridodao je u kupu.

Moreirense je na ljestvici peti iza velike četvorke Porto, Benfica, Braga i Sporting, ali još mogu zapapriti stvari u borbi za Europu. Svega pet bodova dijeli ih od Sportinga koji je pred financijskih krahom, a Chiquinhov klub to bi mogao iskoristiti. Ako ništa, barem su prvi među 'smrtnicima'.

Chiquinho je prošlog vikenda bio najbolji igrač kola prema Whoscoredu s ocijenom 9.0, a društvo u postavi kola pravila su mu imena poput Pepea, Tellasa i Felixa. Bivši Lokomotivin igrač je četvrti asistent lige i na najboljem je putu da se na kraju sezone nađe u najboljih 11 prvenstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener