To je to što me zanima!

U mjesec i pol u vaterpolu će se igrati Europsko i Svjetsko!?

U razmaku od mjesec i pol dana mogla bi se održati dva velika natjecanja. Polovicom srpnja 2022. godine splitska Spaladium arena trebala bi ugostiti najbolje europske reprezentacije
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, među kojima je Hrvatima najvažniji vaterpolo, koje se trebalo održati 2021. u japanskoj Fukuoki, pomaknuto je na novi termin od 13. do 29. svibnja 2022. godine, objavila je u ponedjeljak Međunarodna plivačka federacija (FINA).

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svjetsko prvenstvo inicijalno je trebalo okupiti svjetsku kremu od 16. srpnja do 1. kolovoza 2021., ali iz već dobro poznatih razloga uzrokovanih korona virusom očekivano se odgodilo zbog poklapanja s Olimpijskim igrama u Tokiju, daleko važnije natjecanje sljedeće godine.

Međutim, s novim se datum stvara novi problem budući da bi se, kako sada stoje stvari, u razmaku od mjesec i pol dana mogla održati dva velika natjecanja. Polovicom srpnja 2022. godine splitska Spaladium arena trebala bi ugostiti najbolje europske reprezentacije.

Naravno, ova nova okolnost sigurno će otvoriti i mogućnost pomicanja i tog Eura, možda i za koji tjedan kasnije, a možda i za siječanj druge godine kada se europske smotre inače održavaju u godinama olimpijskih igara. No, sve i da se takvo što dogodi, opet je za pretpostaviti da bi reprezentacije mogle "birati" turnir, pogotovo one s više starijih igrača. Odnosno turnir na kojem će nastupiti s najboljim sastavom, a na koji možda poslati onaj koji inače ne bi imao šansu vidjeti veliko natjecanje.

No, to je još uvijek daleko, trenutno je najbitnije da se vaterpolo, kao i drugi sportovi, opet zaigra. Europska federacija LEN još ne zna što će s Ligom prvaka iako vaterpolo, za razliku od drugih sportova, ima luskuz da ne mora žuriti s obzirom da mu je ljeto i bazeni na otvorenom, zapravo, i prirodno okruženje u kojemu bi mogao samo profitirati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mihic82 04.05.2020.

    Sreca da istih 5 zemalja osvaja medalje na oba prvenstva....

Komentiraj...
Vidi sve komentare