To je to što me zanima!

U Prvu ligu došao igrač koji je zabio i za Dinamo, sin poznatog kamerunskog reprezentativca

Junior Sunday Jang u Kustošiju je stigao iz kamerunskog Eding Sporta na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora. Jedno vrijeme trenirao je u Dinamu, preporučio ga je Ilija Lončarević
Vidi originalni članak

Mladi kamerunski napadač Junior Sunday Jang (19) novo je pojačanje Kustošije, kluba koji igra Prvu ligu, drugi rang hrvatskog nogometa. U Kustošiju je stigao iz kamerunskog Eding Sporta na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcija Čačića na ždrijeb LP-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni zagriženiji pratitelji HNL-a sjetit će se da je mladi Sunday jedno vrijeme trenirao i u Dinamu. Jang je čak odigrao jednu prijateljsku utakmicu za prvu momčad Dinama. 

Zbilo se to u listopadu prošle godine. Dinamo je tom prilikom mrežu spomenutog niželigaša napunio do vrha i pobijedio 7-0. Jang je postigao pogodak za 4-0. Trener "modrih" tad je bio Damir Krznar.

GOLOVI: ŠIBENIK - DINAMO VIDEO Mina ekspresno anulirao majstorski potez Ivanušeca, Petković 'hladan' s 11 metara MORA NA OPERACIJU Dinamo objavio tužnu vijest: Šutalu pukla kost, mogao bi biti izvan terena čak i šest mjeseci

Čovjek koji je Sundaya preporučio Dinamu jest poznati hrvatski trener, Ilija Lončarević! Mladi kamerunski reprezentativac ipak nije ostao u Dinamu, ali sudbina je htjela da se ipak vrati u Hrvatsku.

Lončarević je nedavno napustio mjesto šefa omladinske škole Slaven Belupa te postao sportski direktor Kustošije. Klub je, silom prilika, ostao i bez trenera pa je Lončarević pristao preuzeti i tu ulogu.

DINAMO POBIJEDIO, ALI NE SLAVI Čačić tužan zbog ozljede Šutala: Nije primjereno igrati nogomet na ovoj razini na ovom terenu DVIJE SU POSLASTICE Dinamu slijedi pakleni rujanski ritam s pet utakmica u 15 dana, Boško Šutalo obavio operaciju

- Radi se o klasičnoj, centralnoj špici. Prilično je zanimljiv igrač, naravno, govorim o perspektivi. Vidjet ćemo kad uđe u trening s pravim igračima i u naš stil treniranja, kad se nauči na europski način reakcije i shvaćanja igre. Mislim da bi mogao jako brzo napredovati. Mlad je, perspektivan - opisao je Lončarević svojevremeno mladog kamerunskog nogometaša.

Zanimljivo, igračev otac Sunday Jang (52) također je bio nogometaš, u tamošnjim krugovima štovan i poznat internacionalac. Jang je u Kustošiji uzeo dres s brojem 19, koji je u reprezentaciji Kameruna nosio njegov otac.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare