To je to što me zanima!

Atalanta bez Zapate! Formacija Dinama neće nam biti problem

Atalanta pet utakmica ne zna za pobjedu, a ova im je utakmica biti ili ne biti u Ligi prvaka. Svjesni su toga branič Rafael Toloi i trener Gian Piero Gasperini koji garantiraju drukčiju igru nego onu iz Zagreba
Vidi originalni članak

S Maksimira su se vratili pune mreže i pognute glave. Nenad Bjelica u džep je pospremio Gasperinija, a Oršić je prolazio kraj Toloija kao da ne postoji. No, bar kako tvrde iz Atalantinog tabora, to se dogodilo u Zagrebu (4-0) i više se neće ponoviti.

- Želimo li proći u osminu finala više nemamo pravo na pogrešku. Protiv Cityja i Šahtara smo pokazali da možemo odigrati dobre utakmice jer mislim da mi je ona utakmica u Zagrebu bila najgora u životu - rekao je branič Atalante Rafael Toloi (29).

PETKOVIĆ UOČI ATALANTE 'San Siro? Maštali smo igrati tamo, može nas impresionirati'

Duvan Zapata tad je bio u napadu, ali od kolumbijske zvijeri nismo vidjeli ni 'z'. Neprepoznatljiv je bio i Iličić, dok naš Pašalić nije bio u takvoj formi kakvoj je danas.

- Sigurno ne igra Zapata jer je ozlijeđen. Moramo odigrati odlučnu utakmicu, biti precizni u obrani i napadu, ali već smo pokazali da možemo stvarati puno šansi u toku utakmice te osigurati šest bodova u zadnje dvije utakmice. I Šahtar i Dinamo trebaju bar jednu pobjedu za mogućnost prolaska, tako da mi sutra moramo na sve ili ništa - rekao je trener Atalante Gasperini.

'Ne, Bjelica me nije iznenadio u Zagrebu'

Bjelica je iznenadio u Zagrebu s promjenom formacije i zatvaranjem svih mogućih puteva prema golu Dominika Livakovića. No, Gasperini tvrde da im se jednostavno dogodila slaba utakmica, a ne da ga je Nenad Bjelica nadmudrio.

- Dinamo ima kvalitetne igrače. Moramo biti oprezni, ali volimo naš stil igre i vjerujemo u to. Želimo se nametnuti i osvojiti tri boda. Kad nedostaju igrači poput Iličića, Malinovskog i Muriela imamo problema u napadu, ali oni se sutra vraćaju. Važan je svaki pojedinac u ekipi koji čini taj kotačić u momčadi. Dinamo zna kako igrati u različitim rotacijama, u Zagrebu su nas vrlo dobro blokirali i nismo mogli stvoriti šansu, ali mislim da nam njihova formacija nije stvarala problem, a neće ni sutra - objasnio je trener Gasperini.

Protiv Juventusa su za vikend izgubili 3-1, a rezultat nije bio odraz stanja na terenu. Domaći nogometaši bili su bolji, ali nije bilo sportske sreće.

- Odigrali smo odličnu utakmicu i zaslužili smo pobjedu, ali protiv tako dobre momčadi kao što je Juventus ne smiješ griješiti. Mi moramo igrati najbolje što znamo i s više ih intenziteta pritisnuti ako želimo napraviti dobar rezultat - rekao je trener Atalante.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • TinSoc 26.11.2019.

    Mudri uče više na porazu nego na pobjedi.

  • Jakiša1012 25.11.2019.

    “No, Gasperini tvrde da im se jednostavno dogodila slaba utakmica, a ne da ga je trener Atalante nadmudrio.” Bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare