To je to što me zanima!

Uefa pojačava osiguranje na utakmicama Lige prvaka, ulice Madrida bit će pune policije

Podsjećam kako je Islamska država prije deset dana objavila fotografiju minhenskog stadiona i rekla kako bi trebali pokrenuti postupak protiv stadiona na kojim se igra nogomet, rekao je francuski ministar
Vidi originalni članak

Ovog će tjedna osiguranje na utakmicama Lige prvaka biti u većem broju nego što je to obično slučaj. To je reakcija na nove prijetnje Islamske države, koja je, prema pisanju stranih medija, preko Al Azaima, zaklade preko koje šire svoje poruke, poslala prijeteće poruke uoči utakmicama na Parku prinčeva, Santiago Bernabeuu, Vanda Metropoliranu i Emiratesu.

Uefa je poručila kako je svjesna prijetnji, ali i kako će se sve utakmice održati prema planiranom, a ministri u Španjolskoj i Francuskoj potvrdili su kako će pojačati osiguranje na utakmicama. 

TERORISTI PRIJETE U Madridu će čak 3000 vojnika osiguravati utakmice Lige prvaka zbog jezivih prijetnji!

Francuski ministar unutarnjih poslova, Gérald Darmanin, rekao je kako će znatno pojačati osiguranje na Parku prinčeva, gdje će PSG ugostiti Barcelonu (srijeda, 21 sat). 

- Samo ću vas podsjetiti kako je Islamska država prije deset dana objavila fotografiju minhenskog stadiona i rekla kako bi trebali pokrenuti postupak protiv stadiona na kojim se održavaju nogometne utakmice. S obzirom na to koliko su bitne utakmice Lige prvaka, naravno da razgovaramo sa svim potrebnim stranama - rekao je Darmanin.

UPITAN ZA OKRŠAJ U LP-U Problemi u Cityju: Gvardiol je propustio trening, upitan je za spektakl protiv Real Madrida!

Španjolski ministar sporta, Pilar Alegría, rekao je kako će angažirati više od 2000 službenika policije i civilne zaštite za utakmicu Real Madrid - Manchester City.

Glasnogovornik Uefe poručuje kako nema razloga za paniku.

- Svjesni smo navodnih terorističkih prijetnji i blisko surađujemo s vlastima na svim stadionima. Sve će se utakmice održati prema planiranom s odgovarajućim sigurnosnim mjerama. 

BBC prenosi kako Islamska država šalje sve više poruka koje pozivaju na agresiju putem komunikacijskih kanala koje koristi, posebno nakon terorističkog napada na koncertnu dvoranu u Moskvi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nekonormalan 09.04.2024.

    Jutros isti takav tekst, samo drugi novinar, on je pisao da će vojska na ulice... Daj se dogovorite

  • trump facker 09.04.2024.

    ni jednom arapu dozvolit azil u hrvatskoj,ćine velika sranja po evropi prije nego bude kasno,sve nase slat bez pitanja

  • Jopazg 09.04.2024.

    Samo dobro zaprasit te stetocine. Razumiju samo jezik koji prica Izrael.

Komentiraj...
Vidi sve komentare