To je to što me zanima!

Uefa žestoko kaznila Engleze: 100.000 eura i prazne tribine!

'Žestoko osuđujemo ponašanje pojedinaca na finalu Eura na Wembleyju te izvan njega. Žalimo što su neki uspjeli doći i na samu utakmicu i stvorili užasne scene', objavili su iz Engleskog nogometnog saveza nakon kazne
Vidi originalni članak

Iako smo razočarani presudom, priznajemo da je Uefa pravedno odlučila. Riječi su to čelnika Engleskog nogometnog saveza nakon što su zbog ponašanja svojih navijača prije, za vrijeme i nakon utakmice finala Europskog nogometnog prvenstva dobili 100.000 eura kazne te zabranu prisustva gledatelja na jednoj utakmici.

KAKVA GODINA ZA SUSJEDE Talijani su jedini u povijesti u istoj godini osvojili Eurosong i Europsko nogometno prvenstvo

Nadalje, Englezi će imati i još jednu 'uvjetnu' utakmicu kazne na kojoj će ih UEFA posebno promatrati. Ova kazna vrijedi samo za susrete pod paskom krovne europske nogometne organizacije pa će tako na sljedećem susretu kvalifikacija za SP 2022. godine protiv Albanije 12. prosinca igrati uz podršku navijača, dok će utakmicu kazne vjerojatno odraditi u Ligi nacija.

Podsjetimo, Engleska je izgubila na penale od Italije, a neki navijači potukli su se sa zaštitarima te ušli na utakmicu bez ulaznice, dok se makljaža nastavila na ulicama nakon poraza. Mnogi su uspjeli ući u prostor ispred stadiona bez ulaznice pa su ti prostori bili prenapučeni satima prije početka finala. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neki su ušli i u dio gdje je trebala sjediti rodbina finalista, a kako je izvijestila britanska policija, uhitili su 51 navijača, dok je njih 26 uhićeno na samom stadionu. 

- Uvjereni smo da se ovo više neće ponoviti i nastavljamo raditi s institucijama kako bi kaznili krivce - poručili su iz policije.

Englezi će nakon nekoliko kazna na samom Euru sad posebno morati pripaziti kako krovna europska nogometna organizacija ne bi posegnula za nečim žešćim prilikom sljedećeg prekršaja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Joza Prezaduzeni 18.10.2021.

    Psihici

  • Zvecko_1 18.10.2021.

    Smejurija

  • 18.10.2021.

    Tak treba i ajduga kazniti do kraja prvenstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare