To je to što me zanima!

Uefin predsjednik Platini se žalio na odluku o suspenziji

Predsjednik Uefe i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa Michel Platini žalio se na Fifinu suspenziju od 90 dana zbog sumnje u korupciju na najvišim razinama
Vidi originalni članak

Nakon što ga je Fifina etička komisija suspendirala na 90 dana, svoj potez je povukao i Michel Platini. Predsjednik Uefe je, prema pisanju francuskih i engleskih medija, uložio žalbu na suspenziju te sada čeka odluku.

Predsjednik Fife Sepp Blatter je optužen da je potpisao nepovoljan ugovor za Fifu i izvršio neopravdanu isplatu Platiniju te su obojica sada suspendirana na tri mjeseca. Riječ je o dva milijuna švicarskih franaka koje je Platini primio 2011., a obojica odbacuju krivnju.

Platini je potvrdio da je dao informacije policijskim istražiteljima, ali da je to učinio u svojstvu svjedoka. Nakon toga ga je tužiteljstvo demantiralo, a ubrzo je stigla i suspenzija za Francuza. Sve to došlo je neposredno prije izbora za predsjednika Fife sredinom prosinca. Kako su aktualni predsjednik Blatter i potencijalni nasljednik Platini pod suspenzijom, pitanje je kako će ti izbori izgledati. 

- Tijekom zadnjih nekoliko tjedana pokazao sam volju za suradnjom s vlastima koje istražuju razne navode uz stroga proceduralna pravila. S druge strane, Fifa je zaobišla ta pravila - rekao je Platini nakon suspenzije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • prcoje 10.10.2015.

    evo ovi francuski govnar

  • pao sam s oklopnjaka i opet ću 10.10.2015.

    A sin mu slučajno lobira za arapski nogometni svijet ha??

  • nikluk20 10.10.2015.

    a toliko agitirao da se blattera makne a kad on sam uhvaćen sa rukom u pekmezu :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare