To je to što me zanima!

UFC borac u suzama: Za skoro 6 kg promašio kategoriju na vagi

UFC-ov borac Rafael Alves emotivno je proživio službeno vaganje prije borbe. Brazilac je kilažom od 71,5 kg promašio ne samo svoju, već i kategoriju više zbog čega je počeo plakati, a borba je otkazana
Vidi originalni članak

Uoči borbe protiv Pata Sabatinija, brazilski MMA borac Rafael Alves na službenom vaganju rasplakao se zbog svoje kilaže.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Alvesu je vaga pokazala 71,5 kilogram što je i više nego previše za perolaku kategoriju u kojoj borci smiju imati maksimalno 65,8 kilograma.

S obzirom na to da je Brazilac kilažom promašio i kategoriju više, odnosno ne bi se mogao boriti ni u lakoj kategoriji, počeo je plakati i ispričavati se. 

ZDRAVSTVENI PROBLEMI Jedini borac kojemu je Miočić ostao dužan prekinuo karijeru

Skidanje kilograma neizostavan je dio borilačkih sportova poput MMA-a, boksa, hrvanja i drugih kako bi se borce podijelilo u težinske kategorije s ciljem pravednijeg sparivanja pojedinaca.

Rekorder je do ovog vaganja bio Anthony Johnson koji se pojavio na vagi sa skoro 89,3 kilograma, a trebao se boriti u kategoriji do 84 kilograma.

Brojne su metode za optimalne rezultate, od ispijanja velike količine vode, izbjegavanje ugljikohidrata i šećera i omatanja ručnicima, saune, ali nažalost, to ne ide uvijek po planu.

Borba je odmah maknuta sa sutrašnjeg UFC-ovog programa predvođenog teškaškim obračunom Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • NijeDobro 20.02.2021.

    Dao bi mu borca iz 2 kategorije teže, pa kad ti dođe bajo, koji je povratio 10 kg i zvekne ti šamar, odustao bi od sporta

  • Daky97 20.02.2021.

    Skidanje kilaže daleko najgluplja stvar u borilackom svijetu....

  • svojnasvome333 20.02.2021.

    Pa to moras biti stvarno glup

Komentiraj...
Vidi sve komentare