Sport

Komentari 15

UFC borac u suzama: Za skoro 6 kg promašio kategoriju na vagi

UFC borac u suzama: Za skoro 6 kg promašio kategoriju na vagi

UFC-ov borac Rafael Alves emotivno je proživio službeno vaganje prije borbe. Brazilac je kilažom od 71,5 kg promašio ne samo svoju, već i kategoriju više zbog čega je počeo plakati, a borba je otkazana

Uoči borbe protiv Pata Sabatinija, brazilski MMA borac Rafael Alves na službenom vaganju rasplakao se zbog svoje kilaže.

Alvesu je vaga pokazala 71,5 kilogram što je i više nego previše za perolaku kategoriju u kojoj borci smiju imati maksimalno 65,8 kilograma.

S obzirom na to da je Brazilac kilažom promašio i kategoriju više, odnosno ne bi se mogao boriti ni u lakoj kategoriji, počeo je plakati i ispričavati se. 

Skidanje kilograma neizostavan je dio borilačkih sportova poput MMA-a, boksa, hrvanja i drugih kako bi se borce podijelilo u težinske kategorije s ciljem pravednijeg sparivanja pojedinaca.

Rekorder je do ovog vaganja bio Anthony Johnson koji se pojavio na vagi sa skoro 89,3 kilograma, a trebao se boriti u kategoriji do 84 kilograma.

Brojne su metode za optimalne rezultate, od ispijanja velike količine vode, izbjegavanje ugljikohidrata i šećera i omatanja ručnicima, saune, ali nažalost, to ne ide uvijek po planu.

Borba je odmah maknuta sa sutrašnjeg UFC-ovog programa predvođenog teškaškim obračunom Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa.

Najčitaniji članci