Sport

Komentari 1

Jedini borac kojemu je Miočić ostao dužan prekinuo karijeru

Jedini borac kojemu je Miočić ostao dužan prekinuo karijeru

'Neboder' će ostati zapamćen kao prvi borac koji je pobijedio aktualnog prvaka teške kategorije Stipu Miočića. Amerikancu hrvatskih korijena to je bila četvrta borba u najpoznatijoj MMA organizaciji

MMA borac Stefan Struve (32) prekinuo je karijeru zbog zdravstvenih problema. Nizozemski borac visok 213 centimetara već duže vrijeme ima problema sa vrtoglavicom i zujanjem i bolovima u  ušima zbog čega je nedavno morao odbiti borbu, a navodno su iste zdravstvene tegobe i razlog prekida karijere.

Nizozemski borac u oktogonu je debitirao kao 20-godišnjak 2009., a na drugoj je strani stajao uvijek neugodni (posebno tada) Junior dos Santos koji je nokautirao Struvea u prvoj minuti, no potom je Nizozemac nanizao tri pobjede, a u kavez je ulazio potući se baš sa svima.

'Neboder' će ostati zapamćen kao prvi borac koji je pobijedio aktualnog prvaka teške kategorije Stipu Miočića. Amerikancu hrvatskih korijena to je bila četvrta borba u najpoznatijoj MMA organizaciji, a Struve je slavio nevjerojatnim nokautom.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Može se reći da je Struve jedini borac kojemu je Stipe 'ostao dužan' budući da se za preostala dva poraza (dos Santos, Cormier) revanširao. 

Mark Hunt mu je slomio vilicu 2013., a u sljedećoj ga je 'ground n' poundom' riješio sunarodnjak Overeem. Njegova karijera krenula je drastično pala od 2017. kada je u Amsterdamu izgubio od Volkova, a od te borbe izgubio je u četiri od sljedećih pet. Kako sad izgleda, posljednji nastup u kavezu imao je na UFC 254 kada su predstavu večeri predvodili Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje, a Struve je izgubio od Taija Tuivase.

Najčitaniji članci