To je to što me zanima!

Ukrajinci se nogometu vraćaju u kolovozu: Sigurnost prije svega! Skloništa će biti blizu stadiona

Utakmice će prestati tijekom zračnih napada pa će se svi sudionici trebati brzo skloniti. Obvezno je prisustvo predstavnika medicinskih brigada i lokalnih vojnih uprava, napisao je ukrajinski ministar sporta
Vidi originalni članak

Veoma je važno nastaviti s nogometom, kao i ostalim državnim prvenstvima u Ukrajini. Natjecat ćemo se i navijat, a ukrajinski sport i volja za pobjedom se u svakom slučaju i na svim frontovima ne mogu zaustaviti. Stalno dokazujemo da su Ukrajinci nacija pobjednika, napisao je na društvenim mrežama ukrajinski ministar sporta Vadim Gutzeit i tako najavio nastavak sportskih natjecanja u ratom pogođenoj državi.

Bilo je govora da bi se ukrajinsko nogometno prvenstvo moglo odigrati u Poljskoj, ali to se neće dogoditi. Nekima će biti dozvoljeno igrati u inozemstvu ako se natječu u europskim natjecanjima, ali samo ako nakon utakmice u inozemstvu igraju protiv neke druge momčadi koja također igra u Europi. 

- Sigurnost prije svega! Prostori za sklonište opremljeni po svim standardima bit će u blizini stadiona, a utakmice će prestati tijekom zračnih napada pa će se svi sudionici trebati brzo skloniti. Obvezno je prisustvo predstavnika medicinskih brigada i lokalnih vojnih uprava - objasnio je.

Nova sezona trebala vi započeti 23. kolovoza, a u ligi će se navodno natjecati 16 klubova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • konjina1303 12.07.2022.

    i sad se zapitamo jel tamo uopće netko ratuje, doslovno se dogovore da neće pucati kad je utakmica ili kad mudonje tj šefovi europskih zemalja dolaze u Kijev

  • Tko sere 45 12.07.2022.

    Po meni bi bilo najlogičnije da se npr. Šahtar pripoji nekom velikom postojećem klubu. Npr. Hajduku. Vlasnik i tako ima novaca, tako da kad završi rat lako pribaci nazad par igrač iz Hajduka u Šahtar (ne sve, jer triba se odužit Hajduku šta ih je primia pod ime Hajduk), a ono šta mu fali kupi.

  • Unyuns6190_5 12.07.2022.

    Jadni ljudi koji tamo ginu, za koga i za sto? Sirotinja ostaje sirotinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare