To je to što me zanima!

Umjesto Rakitića upada Kova, Brekalo se vraća na svoje krilo

DEVET DANA DO WALESA Hrvatska ih dočekuje 8. lipnja u Osijeku, a Zlatko Dalić će biti bez dvije važne karike u toj utakmici. Na Rakitićevo mjesto trebao bi uskočiti Mateo Kovačić, a na Rebićevo Josip Brekalo
Vidi originalni članak

Ivana Rakitića nije bilo na okupljanju reprezentacije u Splitu. To znači da će vjerojatno propustiti utakmicu protiv Walesa iduće subote u Gradskom vrtu. Iscrpljen je Raketa nakon naporne sezone u Barceloni.

Prošloga ljeta nije imao pravi odmor zbog Svjetskog prvenstva i sjajnog rezultata Hrvatske u Rusiji, a na kraju ove sezone osjeća se iscrpljeno. Rakitić je ove sezone odigrao čak 54 od mogućih 60 utakmica u Barceloni i pet u reprezentaciji.

Igrao je za španjolskog prvaka u svim natjecanjima 4237 minuta, više imaju samo Sergio Busquets (4333), Marc-André ter Stegen (4410), Jordi Alba (4510) i Gerard Piqué (4680 minuta). Lionel Messi odigrao je četiri utakmice, odnosno 214 minuta manje.

Barcelona je osvojila španjolsko prvenstvo, ali je ispala u polufinalu Lige prvaka i izgubila finale Kupa kralja. Raketa bi trebao ostati na Nou Campu, ali pregovori o novom ugovoru nisu počeli.

Zlatko Dalić je u problemima uoči utakmice protiv Velšana. Mora sastaviti vezni red bez jedne od najvažnijih karika. Umjesto Rakete, za devet dana će vjerojatno igrati Mateo Kovačić, koji je odigrao izvrsnu utakmicu u finalu Europske lige s Chelseajem protiv Arsenala (4-1) i okitio se europskim trofejem četvrtu sezonu u nizu.

Ima izbornik problema i s lijevim krilom, na kojemu je zbog ozljede koljena otpao Ante Rebić. Kao potencijalnu zamjenu ima na raspolaganju dvojicu mladih dokazanih reprezentativaca Josipa Brekala i Nikolu Vlašića.

Obojica mogu igrati na krilu, ali čini se kako je mjestu u prvoj postavi bliži Brekalo zbog boljeg zdravlja (Vlašića muči gležanj) i jer je Vlašićeva prirodna pozicija ipak polušpica. Dalić Brekalu vjeruje, na utakmici protiv Azerbajdžana stavio ga je na desnog beka, a sad bi se trebao vratiti na krilo. Ivan Perišić trebao bi biti lijevo, a Brekalo bi u Gradskom vrtu mogao ordinirati desnom stranom.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • l2u1k3a9s7 30.05.2019.

    Tko ih jebeeeee

  • kajzanavek 30.05.2019.

    Vlašić, Kova, Brekalo više nego dostojne zamjene.

  • Sumpy7 30.05.2019.

    Gurnut Kovu umjesto Mordinja, a njega stavit na Rakiticevo mjesto. Da Kova ima vise odlaska prema naprjed nego Modrinjo. I Modrinja vratit na defanzivnog veznog sa vise defanzivne zadace.

Komentiraj...
Vidi sve komentare