Obavijesti

Sport

Komentari 40

Umjesto Rakitića upada Kova, Brekalo se vraća na svoje krilo

Umjesto Rakitića upada Kova, Brekalo se vraća na svoje krilo
1

DEVET DANA DO WALESA Hrvatska ih dočekuje 8. lipnja u Osijeku, a Zlatko Dalić će biti bez dvije važne karike u toj utakmici. Na Rakitićevo mjesto trebao bi uskočiti Mateo Kovačić, a na Rebićevo Josip Brekalo

VIDEO

Ivana Rakitića nije bilo na okupljanju reprezentacije u Splitu. To znači da će vjerojatno propustiti utakmicu protiv Walesa iduće subote u Gradskom vrtu. Iscrpljen je Raketa nakon naporne sezone u Barceloni.

Prošloga ljeta nije imao pravi odmor zbog Svjetskog prvenstva i sjajnog rezultata Hrvatske u Rusiji, a na kraju ove sezone osjeća se iscrpljeno. Rakitić je ove sezone odigrao čak 54 od mogućih 60 utakmica u Barceloni i pet u reprezentaciji.

Igrao je za španjolskog prvaka u svim natjecanjima 4237 minuta, više imaju samo Sergio Busquets (4333), Marc-André ter Stegen (4410), Jordi Alba (4510) i Gerard Piqué (4680 minuta). Lionel Messi odigrao je četiri utakmice, odnosno 214 minuta manje.

Barcelona je osvojila španjolsko prvenstvo, ali je ispala u polufinalu Lige prvaka i izgubila finale Kupa kralja. Raketa bi trebao ostati na Nou Campu, ali pregovori o novom ugovoru nisu počeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zlatko Dalić je u problemima uoči utakmice protiv Velšana. Mora sastaviti vezni red bez jedne od najvažnijih karika. Umjesto Rakete, za devet dana će vjerojatno igrati Mateo Kovačić, koji je odigrao izvrsnu utakmicu u finalu Europske lige s Chelseajem protiv Arsenala (4-1) i okitio se europskim trofejem četvrtu sezonu u nizu.

Ima izbornik problema i s lijevim krilom, na kojemu je zbog ozljede koljena otpao Ante Rebić. Kao potencijalnu zamjenu ima na raspolaganju dvojicu mladih dokazanih reprezentativaca Josipa Brekala i Nikolu Vlašića.

Obojica mogu igrati na krilu, ali čini se kako je mjestu u prvoj postavi bliži Brekalo zbog boljeg zdravlja (Vlašića muči gležanj) i jer je Vlašićeva prirodna pozicija ipak polušpica. Dalić Brekalu vjeruje, na utakmici protiv Azerbajdžana stavio ga je na desnog beka, a sad bi se trebao vratiti na krilo. Ivan Perišić trebao bi biti lijevo, a Brekalo bi u Gradskom vrtu mogao ordinirati desnom stranom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu