To je to što me zanima!

Umjesto Rijeke, Essien izabrao Indoneziju, plaća 800.000 eura

Nadam se da sam ja samo prvi u nizu igrača koji će doći u Indoneziju. Hvala što ste me doveli, dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja, rekao je ganski veznjak nakon potpisivanja ugovor s Persib Bandungom
Vidi originalni članak

Iako se prijašnjih tjedana pojavilo nagađanje kako bi iskusni Michael Essien (34) mogao pojačati Rijeku u lovu na naslov prvaka, ganska legenda ipak je izabrala potpuno drugačiji put.

Nakon Bastije, Lyona, Chelseaja, Reala, Milana i Panathinaikosa Essien odlazi u indonezijski Persib Bandung.

Potpisao je na godinu plus godinu, fotografirao se u dresu s brojem pet i krenuo u avanturu.

- Nadam se da sam ja samo prvi u nizu igrača koji će iz Europe doći u Indoneziju. Hvala vam što ste me doveli, uzbuđen sam i dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja - rekao je ganski veznjak.

- Znam da je odličan središnji vezni, ali dobar je dribler i ima jak udarac i zabija, tako da bih ga mogao koristiti kao ofenzivnog veznog, polušpicu - najavio je trener Djadjang Nurdjaman.

Persib je najpopularniji indonezijski klub, bio je prvak 2014., prije nego što je Fifa suspendirala ligu naredne godine. 

Menadžer momčadi Umuh Muchtar rekao je da Essien ima plaću sličnu kao u dosadašnjim klubovima. U Panathinaikosu je to bilo 800.000 eura godišnje, što Persib sigurno može platiti i može mu se isplatiti komercijalno, uz snažne sponzore koje ima. U Rijeci ne bi imao ni blizu... Nova sezona u Indoneziji počinje 15. travnja.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ikik_1 14.03.2017.

    Znači ima jedva pola Samirove plaće

  • bedak11 14.03.2017.

    Oduvijek mu se sviđao Persib Bandung i imao je želju jednoga dana zaigrati tamo. Uz to, trener Nurdjaman radi odličan posao i sigurno ce se boriti za vrh.

  • ibrica09 14.03.2017.

    Rijeka ga vjerovatno nije niti tražila, ima 35 godina, kome taj treba u ozbiljnom nogometu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare