To je to što me zanima!

Umro bivši nogometaš Zadra: Upucali ga u glavu ispred doma

Deset dana nakon kukavičkog napada u Goraždama preminuo je Almir Raščić, bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine
Vidi originalni članak

Almir Raščić, bivši nogometaš koji je nastupao za Željezničar, Zadar i Olimpik, između ostalih klubova, preminuo je u ponedjeljak u Sarajevu u 39. godini nakon desetodnevne borbe za život.

Njega je ispred zgrade u Goraždama u kojoj je živio dočekao napadač nepoznat policiji, oborio na asfalt i pucao mu u glavu. Završio je u induciranoj komi, ali ozljede su bile preteške.

- Istraga je u tijeku. I dalje prikupljamo dokaze, poduzimamo radnje i sve što dozvoljava Zakon o kaznenom postupku. Provjeravamo teren, prikupljamo dokaze, razgovaramo sa svjedocima. U interesu istrage ne možemo ništa više reći - rekao je županijski tužitelj Mirsad Bilajac za Avaz.

Raščića je ubojica upucao na mjestu koje nije pokriveno videonadzorom. Hitac je najvjerojatnije bio iz pištolja "tetejac" jer su u policiji pronašli čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra.

Almirov brat Admir također se bavi nogometom, igrao je za Željezničar i Sarajevo, trenutačno je u stožeru U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Almir je 2006. bio u kadru iste reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali nije zaigrao. Bio je veznjak.

Otac Muhidin član je Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik nogometnog saveza Bosansko-podrinjske županije.

Idi na 24sata