To je to što me zanima!

Umro je veliki Diego Maradona!

Dogodilo se 'nemoguće'. Umro je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Diego Armando Maradona (60) od srčanog udara u Buenos Airesu
Vidi originalni članak

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona (60) oporavljao se od operacije u kući u Tigresu gdje je preminuo od posljedica srčanog udara, a kako javlja BBC u Argentini će biti tri dana žalosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Diego Maradona

Kako piše najveći argentinski medij Clarin, nakon što se mnogo puta lažno govorilo kako Maradona više nije na ovom svijetu, tužna realnost ipak je stigla 'malog zelenog' - izdahnuo je manje od mjesec dana nakon što je navršio 60 godina. Podsjetimo, Maradona je završio u samoizolaciji nakon što je jednom od njegovih tjelohranitelja stigao pozitivan test na korona virus, a nakon toga je odveden u bolnicu. No, stanje mu nije bilo povezano s posljedicom trenutne pandemije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Iznenadna smrt Maradone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

IDE NABOLJE Maradonin liječnik: Diego je već živnuo, želi da ga pustimo kući!

Samo tri dana nakon što je proslavio 60. rođendan, Maradona se, prema izvještajima argentinskih medija, osjećao slabo i loše, a navodno je to povezano s lošim mentalnim stanjem, odnosno s depresijom. Zbog nakupljanja krvi između mozga i lubanje legendarni argentinski nogometaš završio je na operacijskom stolu. Sve je to bilo u Buenos Airesu, a ispred bolnice počeli su se okupljati obožavatelji 'malog zelenog' koji su molili za njegov život. Operacija je trajala 80 minuta i prošla bez ikakvih komplikacija.

I legendarnog su Argentinca pustili na kućnu njegu, izgledalo je da sve ide nabolje, a govorilo se kako će krenuti na liječenje od alkohola te život sklon porocima dovesti u red. No, to se nije dogodilo jer je deset dana nakon što je otpušten iz bolnice preminuo kod kuće od posljedica srčano udara.

VIDEO Ovako Argentinci pozdravljaju velikana: Maradonu vozili na operaciju, navijači mu pjevali

Medicinari su ga pokušali reanimirati, ali bezuspješno. Legendarni 'mali zeleni' više nas neće zabavljati osebujnim ispadima potezima izvan terena, a njegov legendarni utisak na svjetski nogomet nikad neće biti zaboravljen.

U karijeri je nosio dres Argentinos Juniorsa, Boca Juniorsa, Barcelone, Napolija, Seville i Newell's Old Boysa te osvojio svjetsko prvenstvo kao kapetan argentinske reprezentacije 1986. godine u Mexicu. Kao trener je vodio Textil Mandiyu, Racing, Argentinu, Al-Wasl, a posljednji mu je klub bio Gimnasia de La Plata.

Idi na 24sata

Komentari 190

  • 26.11.2020.

    kako živio tako i skončao

  • ante247 25.11.2020.

    Vječna mu slava.

  • dr ozz 25.11.2020.

    Ma i dalje ne mogu vjerovati ko da sanjam cjelu 2020.god.pocivao u miru mali zeleni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare