To je to što me zanima!

Radnika uz stazu F1 pregazila dizalica, preminuo je u bolnici

Radnik je uz stazu na Velikoj nagradi Kanade pomagao maknuti ošetećeni bolid. Ispao mu je radio. Sagnuo se kako bi ga podignuo, ali vozač dizalice nije ga vidio
Vidi originalni članak

Nakon utrke Formule 1 na Velikoj nagradi Kanade jedan je čovjek preminuo. Radnik uz stazu pao je pod kotače dizalice koja je micala razbijeni bolid. Prevezli su ga u bolnicu, no nije mu bilo spasa. Svjetska automobilistička federacija navodi kako se radi o 38-godišnjem radniku s 10-godišnjim iskustvom.

U drugom krugu utrke bolid Estebana Gutierreza izletio je sa staze i udario u zid. Gutierrez je prošao bez ozljeda, a bolid je uklanjala dizalica uz pratnju dvojice radnika. Jednom od njih ispao je radio. Sagnuo se kako bi ga podigao, ali vozač dizalice to nije primijetio i pregazio ga. 

Iako je brzom intervencijom radnik prevezen u najbližu bolnicu, ozljede su bile preteške. Preminuo je u nedjelju. 

- Izražavamo sućut obitelji preminulog. Bila je to tragična nesreća. Radnika su prevezli helikopterom u bolnicu, ali liječnici nisu mogli ništa napraviti - službeno je priopćenje Svjetske automobilističke federacije.

Treća smrt radnika uz stazu

Ovo je treća smrt uz stazu Formule 1 od 2000. godine. Na Velikoj nagradi Italije prije 13 godina poginuo je Paolo Ghislimberti, radnik uz stazu, kojeg je udario odlomljeni kotač s bolida. Na Velikoj nagradi Australije na sličan je način poginuo Graham Beveridge kojeg je također udario kotač. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_87115 10.06.2013.

    Gutierrez je izletio u 63. krugu na drugom zavoju, a ne u 2. krugu

  • stevo đurić 10.06.2013.

    Petra petrice tatica ti ima krvave rukice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • chelseaMG 10.06.2013.

    jadan čovjek, sad će ga imati na duši cijeli život , a samo zbog te nesretne sekunde kada se ovaj sagnuo i ovaj ga nije vidio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare