To je to što me zanima!

Usain Bolt u Kingstonu do najboljeg rezultata sezone

Ne bih ga htio uvrijediti, ali teško će me pobijediti. Gay je više trkač na 200 nego na 100 metara, izjavio je Bolt, rekorder na 100 i na 200 metara
Vidi originalni članak

Na Jamajčanskom atletskom prvenstvu u Kingstonu Usain Bolt (23) istrčao je dionicu od 100 metara u vremenu 9.86. Time je najbrži čovjek na svijetu postavio novi najbolji rezultat sezone. Bolji rezultat ove sezone trčali su već i sam Bolt (9.76) i Amerikanac Tyson Gay (9.75), ali uz nedozvoljeni vjetar u leđa veći od 2.0 metra u sekundi. Bolt je u Kingstonu imao vrijeme protiv sebe i vjetar u prsa od 0.2 metra u sekundi, a slavio je na kraju ispred Asafe Powella (9.97) i Michaela Fratera (10.02). Nakon utrke u kojoj je uz Powella i Fratera osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, Bolt se osvrnuo na dvoboj protiv Tysona Gaya koji ga čeka.
- Ne bih želio uvrijediti Gaya, ali imat će težak zadatak pobijediti me. Tyson je više trkač na 200 nego na 100 metara – rekao je olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na 100 i 200 metara.
Druplasirani Powell bio je zadovoljan nastupom unatoč problemima s gležnjem.
- Bila je to relativno dobra utrka s obzirom da u principu trčim na jednoj nozi, pa sam stoga sretan. Cilj mi je bio završiti prvi ili drugi. Ozljeda gležnja (zadobivena u travnju) me iznenadila i mislio sam da će dosad već proći, ali nije – izjavio je Powell.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • maser 28.06.2009.

    I još kažu da je trava loša?! Pa oni tamo na Jamajci prdeču ko da imaju rakete u guzici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare