To je to što me zanima!

Uspješne trenere jedino hobiji spašavaju od stresa

Najbolji svjetski treneri unutarnji mir traže uz konjske trke, šah i motocikle. Imaju zanimacije pomoću kojih se rješavaju nakupljanih frustracija
Vidi originalni članak

Glazba je za mene glavni ventil, kroz nju se rješavam frustracija, rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić, koji je u glazbenoj karijeri osnovao dva rock bend, Neweru i Rawbau. Napisao je navijačku pjesmu i s gitarom u ruci odradio i nekoliko svirki u Hrvatskoj. No Bilićevi inozemni kolege imaju puno skuplje, a neki i opskurnije hobije. Sjajni talijanski taktičar Marcelo Lippi nije dobro podnio debakl Italije na SP-u, ali sigurno se puno bolje osjećao nakon što je odvezao svoju jedrilicu i zaplovio Sredozemljem.
- Nemam ja živaca za ljetovanje u poznatim mjestima. Tamo je sve prepuno nogometaša i kojekakvih zvjezdica, a to me ni najmanje ne privlači. Povučen sam tip i najviše volim povesti društvo na svoj brod pa zaploviti obalama Toskane, a nerijetko otplovim i do Sardinije - rekao je Marcelo Lippi.
I dok nogometaši slobodno vrijeme najčešće troše na izlaske, jurcanje u skupim automobilima ili pak igranje playstationa, njihovi se treneri koriste bitno drukčijim metodama.
Kad ne planinari Tibetom ili luta Kambodžom, engleski izbornik Fabio Capello odmara se kod kuće. Okupi prijatelje intelektualce pa uz klasičnu glazbu komentiraju njegovu kolekciju slika. I vjerojatno se podsmjehuju Hiddinku, koji unutarnji mir traži na Harley-Davidsonu divljajući cestama, ili Martinu O’Neillu, koji inspiraciju traži u svijetu kriminalistike.
S Trapattonijem vjerojatno nitko ne razgovara. Čovjek koji je član Opus Deija nije baš idealno društvo za ugodan razgovor...

R. BENITEZ - ŠAHIST NA TERENU I IZVAN NJEGA

Lovac na C5, pješak na F4 i tako unedogled. Šah je omiljeni hobi novog Interova trenera Rafaela Beniteza, što se nerijetko odrazilo i na igru njegovih momčadi, osobito Liverpoola. Utakmice su često bilo prave šahovske partije, dosadne za gledanje. No za pločom, baš kao i na travnjaku, navodno je pravi majstor taktike, kako ga vole nazivati novinari i igrači.
MARTIN O'NEILL - STRASTVENI KRIMINALIST
Još dok je igrao u Nottingham Forestu, Martin O’Neill uživo je pratio suđenja. I otkad se bavi trenerskim poslom, svaki slobodan trenutak posvećuje proučavanju i posjećivanju mjesta zločina. Davno je upisao i fakultet kriminalistike.
G. TRAPATTONI - OPUS DEI DIO JE NJEGOVOG ŽIVOTA
Irski izbornik član je kontroverzne i tajnovite prelature Katoličke crkve Opus Dei. Trapattoni u svakodnevnom životu i svakom svom potezu traži svetost i velik dio svog života podredio je vjeri. Članovi Opusa Dei kroz povijest su radili čudne stvari...
GUUS HIDDINIK - OPUŠTA SE NA HARLEYJU
Dobro, kose mu malo nedostaje, ali to ne sprečava Nizozemca Guusa Hiddinka da u slobodno vrijeme “nagazi” svoj vrijedni Harley-Davidson.
- Kad završim karijeru, samo ću se voziti motociklom. To me strašno opušta - rekao je nedavno turski izbornik.
FABIO CAPELLO - ŠETA PO TIBETU I SKUPLJA SLIKE
Engleski izbornik u slobodno vrijeme putuje zabačenim mjestima, bio je u Kambodži, a voli i planinariti na Tibetu. Prijatelji su mu, kako kaže, visoki intelektualci pa se nađu kod njega doma, slušaju klasičnu glazbu i komentiraju njegove slike. Fabio Capello ima jednu od najvrijednijih privatnih kolekcija umjetnina u Italiji. Na zidovima mu vise remek-djela Chagalla, Kandinskog, Pizzija, Cannella...
A. FERGUSON - ZARADIO MILIJUNE NA KONJIMA
Menadžer Manchester Uniteda poznat je po stras
ti za trkaćim konjima. Suvlasnik je šampiona Rock of Gibraltar, koji je u dugogodišnjoj karijeri na utrkama zaradio gotovo milijun i pol funti. Sir Alex Ferguson, osim Rocka, ima još nekoliko vrhunskih i vrlo uspješnih konja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • chelsea_fan 22.07.2010.

    koji sam k*u*ac išao ovaj teks čitat

  • boixos os 22.07.2010.

    hahahhaha zamisli Hidinka na Harleyu

  • user_41152 22.07.2010.

    da, i?

Komentiraj...
Vidi sve komentare