To je to što me zanima!

Utakmica iza slabo zatvorenih vrata: Što ćete, pobijedili su Hajduk i to im je velika vijest

Momčad Ferde Milina došla je na Poljud kao sparing partner bijelima koji ovaj vikend ne igraju protiv Rijeke, pobijedila 2-0 i vijest pustila u javnost protivno dogovoru između klubova
Vidi originalni članak

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je nakon pobjede nad Istrom prošlu nedjelju kako će pauzu do novog ogleda u HNL-u protiv Varaždina i rupu zbog odgode Jadranskog derbija iskoristiti odigravanjem dvaju prijateljskih utakmica.

Jedna od njih bila je ogled protiv Posušja, člana Premijer lige Bosne i Hercegovine. Odigrao se u četvrtak navečer oko 19 sati na Poljudu bez prisustva medija i kamera i u Hajduku su zamislili da to prođe bez bilo kakve objave, kao klasičan trening.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja zaigrao na Torcida kupu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, gosti su iznenadili i pobijedili 2-0 momčad u kojoj su istrčali gotovo svi prvotimci poput Gerga Lovrencsicsa, Tonija Borevkovića, Josipa Eleza, Darija Melnjaka, Lukasa Grgića, Josipa Vukovića, Filipa Krovinovića, Stipe Biuka, Emira Sahitija, Marka Livaje.

U Posušju, momčadi koju trenira Zadranin Ferdo Milin, potom su prekršili dogovor i informaciju objavili na stranici na Facebooku, dok Hajduk i dalje nije objavio ni slova o toj trening utakmici. Ali ipak se oglasio glasnogovornik Božo Pavković.

- Utakmica je trebala biti zatvorenog tipa, takav je bio dogovor. Igrala je manje-više ekipa koja nije nastupala u službenim utakmicama, ali Posušje se pohvalilo. Što ćete, dobili su Hajduka, njima je to velika vijest - rekao je Pavković za Sportske novosti.

Hajduk je u prvom poluvremenu igrao s drugom momčadi i nekim juniorima poput Ivana Krole i Dominika Prpića. Primio je tad oba gola, zabijali su Slobodan Milanović i Dario Pavković. Kad su u nastavku ušli prvotimci uz neke igrače iz drugog plana poput Ivana Ćubelića i Samuela Eduoka, nisu ništa uspjeli promijeniti. U drugom poluvremenu branio je i Danijel Subašić.

- Više bih volio kad bismo igrali jer samo kroz utakmice možemo držati formu. Svakom utakmicom, malo pomalo, postajemo bolji. Ne možemo ništa napraviti jer klubovi igraju i druga natjecanja, u potpunosti ih razumijem što im je važnija Europa. Naravno, nećemo stati raditi - rekao je Valdas Dambrauskas nakon pobjede u Puli.

Hajduk bi prije puta u Varaždin (subota, 19 sati), koji će biti generalka za europsku premijeru, prema svemu sudeći protiv Vitórije Guimarães, odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv drugoligaša Solina u ponedjeljak. Prilika je to i za prvu pobjedu u neslužbenim utakmicama ove sezone nakon poraza od Cluja (2-0), Genta (3-0) i Posušja i remija s HSV-om (2-2) i Kisvardom (1-1). No ovaj put možda ipak nećemo doznati rezultat.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • JA SAM TAJ 23.07.2022.

    Nije problem nikakav izgubiti u nevažnoj utakmici ali zašto je problem što je Posušje objavilo rezultat ? Komu je uopće palo na pamet da sa jedne zatvorene za gledatelje utakmice nije ok objaviti rezultat ? Tko je taj koji je pomislio da će sa jednog susreta gdje je bilo prisutno 50-100 što igrača što ostalih rezultat ostati tajna ? Ne zbog rezultata nego zbog nastojanja sakrivanja i osude objave rezultata ispadate smiješni i dajete povoda da vas se za...va.Dinamovac

  • Zukizuki 23.07.2022.

    Kada izgube to je nebitno, a kada livaja zabije gol na seoskom turniru gdje ga moraju puštati da ga ne ozlijede onda je to top vijest!

  • potvrda za sve 23.07.2022.

    Predlažem da sljedeću utakmicu odigraju sa NKParag... treća liga, gube u prosjeku sa 15-20 golova razlike... možda ajduk izvuče neriješeno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare