To je to što me zanima!

'Utakmica s Oldenburgom nam je najvažnija dosad u sezoni'

U srijedu u 18 sati u Dvorani 2 Doma sportova Cedevita dočekuje njemački Oldenburg. Pobjedom od tri ili više razlike odigurala bi drugi krug Eurokupa
Vidi originalni članak

Odlučni smo da gledatelji koji vole košarku cijelu zimu gledaju europska natjecanja u Domu sportova, rekao je Jasmin Repeša uoči utakmice s njemačkim Oldenburgom.

Utakmica je u istom terminu kao i Dinamo - Hajduk, ali pobjeda bi Cedeviti osigurala drugi krug Eurokupa, pa se u klubu nadaju punoj dvorani. Ulaznice su po deset kuna, a cijeli prihod ide udruzi “Duga” za djecu žrtve nasilja u obitelji.

- Ovo nam je najbitnija utakmica dosad. Plasman u drugi krug bio bi zaista lijep rezultat - rekao je Repeša.

Cedevita je u Oldenburgu krajem listopada bez Nurkića i Sutona izgubila 92-90 nakon produžetka. I ovaj put Suton je dvojben zbog bolesti, baš kao i Ramljak, Delaša neće biti više od mjesec dana, ali Repeši je ovaj put na raspolaganju Nurkić, za kojim je najbolja utakmica sezone. Szolnokiju je za 20 minuta zabio 20 koševa. Već mu prelazi u naviku postizati koševa koliko odigra minuta. Što ga onda sprječava da dulje bude na parketu?

- Ne znam, na meni je da odigram koliko mi trener kaže i uvijek dajem maksimum. Za moj učinak zaslužni su suigrači zbog kojih meni preostaje samo realizacija - rekao je skromni 19-godišnji gorostas iz Živinica, kojeg sve glasnije proglašavaju potencijalom za NBA ligu.

- Ma budućnost me ne zanima. Ako bude, sjajno. Ako ne, neću plakati. Imam dobar klub i dobrog trenera - kaže Juka.

Jedan od rijetkih igrača u mladoj momčadi Cedevite s iskustvom borbe za drugu fazu europskog natjecanja je Tomislav Zubčić. U sezoni 2009./'10. sa Cibonom je igrao Top 16 Eurolige.

- Puno će pomoći to iskustvo. Nisam puno igrao, ali imao sam svoju ulogu. Ali svi pričaju kako smo još mladi, kako nismo jaki po imenima, ali imamo zajedništvo i momčadski duh. Još se ne vidi pravi Repešin potpis jer nije bio s nama od početka priprema, što znači da ćemo biti još bolji - najavio je Zubčić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • strmi007 03.12.2013.

    Idemoooooo!

  • teletubiess 03.12.2013.

    Sretno Cedeviti, nadam se da će dobiti i Nijemce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare