Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Utakmica s Oldenburgom nam je najvažnija dosad u sezoni'

'Utakmica s Oldenburgom nam je najvažnija dosad u sezoni'
1

U srijedu u 18 sati u Dvorani 2 Doma sportova Cedevita dočekuje njemački Oldenburg. Pobjedom od tri ili više razlike odigurala bi drugi krug Eurokupa

VIDEO

Odlučni smo da gledatelji koji vole košarku cijelu zimu gledaju europska natjecanja u Domu sportova, rekao je Jasmin Repeša uoči utakmice s njemačkim Oldenburgom.

Utakmica je u istom terminu kao i Dinamo - Hajduk, ali pobjeda bi Cedeviti osigurala drugi krug Eurokupa, pa se u klubu nadaju punoj dvorani. Ulaznice su po deset kuna, a cijeli prihod ide udruzi “Duga” za djecu žrtve nasilja u obitelji.

- Ovo nam je najbitnija utakmica dosad. Plasman u drugi krug bio bi zaista lijep rezultat - rekao je Repeša.

Cedevita je u Oldenburgu krajem listopada bez Nurkića i Sutona izgubila 92-90 nakon produžetka. I ovaj put Suton je dvojben zbog bolesti, baš kao i Ramljak, Delaša neće biti više od mjesec dana, ali Repeši je ovaj put na raspolaganju Nurkić, za kojim je najbolja utakmica sezone. Szolnokiju je za 20 minuta zabio 20 koševa. Već mu prelazi u naviku postizati koševa koliko odigra minuta. Što ga onda sprječava da dulje bude na parketu?

- Ne znam, na meni je da odigram koliko mi trener kaže i uvijek dajem maksimum. Za moj učinak zaslužni su suigrači zbog kojih meni preostaje samo realizacija - rekao je skromni 19-godišnji gorostas iz Živinica, kojeg sve glasnije proglašavaju potencijalom za NBA ligu.

- Ma budućnost me ne zanima. Ako bude, sjajno. Ako ne, neću plakati. Imam dobar klub i dobrog trenera - kaže Juka.

Jedan od rijetkih igrača u mladoj momčadi Cedevite s iskustvom borbe za drugu fazu europskog natjecanja je Tomislav Zubčić. U sezoni 2009./'10. sa Cibonom je igrao Top 16 Eurolige.

- Puno će pomoći to iskustvo. Nisam puno igrao, ali imao sam svoju ulogu. Ali svi pričaju kako smo još mladi, kako nismo jaki po imenima, ali imamo zajedništvo i momčadski duh. Još se ne vidi pravi Repešin potpis jer nije bio s nama od početka priprema, što znači da ćemo biti još bolji - najavio je Zubčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti