To je to što me zanima!

Uvijek vjerni: FARE će biti na stadionu, navijajmo primjereno

Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i naštetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti. Ugostit ćemo navijače Kosova, kao što su i oni nas, objavili su iz udruge 'Uvijek vjerni'
Vidi originalni članak

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" izdao je prioćenje prije utakmice Hrvatske i Kosova, koja će se igrati u subotu u Maksimiru (20.45 sati).

'Uvijek vjerni' pozivaju na primjereno navijanje kako bi se izbjegle nove kazne zbog kojih Hrvatska nerijetko mora domaće utakmice igrati pred praznim tribinama.

Nakon šest odigranih utakmica u skupini I Hrvatska je na vrhu skupine sa 14 bodova, koliko ima i drugi Island, dok su turska i Ukrajina na po 11 bodova. Plasman na SP izborit će pobjednik skupine, dok će drugoplasirani u dodatne kvalifikacije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nesumnjivo, goruća tema svakog gostovanja ili domaćinstva naše reprezentacije jesu podrška i navijanje za 'vatrene'. Disciplinska komisija Svjetske nogometne organizacije u više navrata kaznila je krovnu kuću našeg nogometa. Sjetimo se, gostovanje 'vatrenih' u Skadru nije prošlo nekažnjeno, HNS je kažnjen sa 50 tisuća eura, a strahovalo se i od većih kazni.

Isto tako znamo da je Hrvatska već bila kažnjena u ovim kvalifikacijama s igranjem pred praznim tribinama u dvije utakmice (Turska, Island), plus 150 tisuća eura novčane kazne. Sveprisutna organizacija koja se bori protiv rasizma u nogometu i koja surađuje s Uefom i Fifom, Fare, će i ovaj put biti na stadionu.

Trebamo se osvrnuti na subotnju utakmicu koju su već neki mediji okarakterizirali kao utakmicu visokog rizika. Više je razloga za to, jedan od njih je i prva utakmica u Skadru gdje je bilo homofobnog i neprimjerenog navijanja što smo već i rekli. 

Razni mediji pišu o istom scenariju. Uz višestruko pozivanje na fair-play navijanje, radne sastanke, komuniciranje s raznim udrugama i navijačkim skupinama HNS pokušava i ulaže trud da se sve navedeno izbjegne.

Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i naštetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti. Moramo se vratiti i na zadnju našu domaću utakmicu protiv Ukrajine koja je prošla u najboljem redu. Izvršni direktor FARE Piara Powar u razgovoru za Telegram je rekao da izbacivanje Hrvatske, kao kazna, nije realna opcija.

Na kraju, glede subotnje utakmice protiv Kosova moramo vas u ime Kluba navijača 'Uvijek vjerni' izvijestiti da ćemo navijače Kosova dočekati s gostoprimstvom i poštovanjem.

U kontaktu smo s njihovim navijačkim predstavnicima i svima skupa želimo ugodan boravak u Zagrebu. I mi smo kao hrvatski navijači u Skadru dočekani primjereno i s poštovanjem i red je da se našim nedavnim domaćinima i zahvalimo.

Vjerujemo u sportski epilog ove utakmice, kao što vjerujemo i svesrdno pristupamo poštenom navijanju za našu svetinju, hrvatsku reprezentaciju.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • shoogy-woogy 03.09.2017.

    Medjugorje !?!?!? Kakvo Medjugorje ??? PRAVA CUDA se desavaju u Osjeckoj sudnici !!!!!! Dodjes u stakama, izadjes bez staka, jos navecer u svatovima pleses na stolu !!!!! Nazalost... nepodobna za sportase.... gube memoriju !!

  • shoogy-woogy 03.09.2017.

    Medjugorje !?!?!? Kakvo Medjugorje ??? PRAVA CUDA se desavaju u Osjeckoj sudnici !!!!!! Dodjes u stakama, izadjes bez staka, jos navecer u svatovima pleses na stolu !!!!! Nazalost... nepodobna za sportase.... gube memoriju !!

  • .......... 02.09.2017.

    Jednostavno treba zabraniti da FARE udje na stadion pa neće biti kazni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare