Obavijesti

Sport

Komentari 79

Uvijek vjerni: FARE će biti na stadionu, navijajmo primjereno

Uvijek vjerni: FARE će biti na stadionu, navijajmo primjereno
3

Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i naštetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti. Ugostit ćemo navijače Kosova, kao što su i oni nas, objavili su iz udruge 'Uvijek vjerni'

VIDEO

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" izdao je prioćenje prije utakmice Hrvatske i Kosova, koja će se igrati u subotu u Maksimiru (20.45 sati).

'Uvijek vjerni' pozivaju na primjereno navijanje kako bi se izbjegle nove kazne zbog kojih Hrvatska nerijetko mora domaće utakmice igrati pred praznim tribinama.

Nakon šest odigranih utakmica u skupini I Hrvatska je na vrhu skupine sa 14 bodova, koliko ima i drugi Island, dok su turska i Ukrajina na po 11 bodova. Plasman na SP izborit će pobjednik skupine, dok će drugoplasirani u dodatne kvalifikacije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nesumnjivo, goruća tema svakog gostovanja ili domaćinstva naše reprezentacije jesu podrška i navijanje za 'vatrene'. Disciplinska komisija Svjetske nogometne organizacije u više navrata kaznila je krovnu kuću našeg nogometa. Sjetimo se, gostovanje 'vatrenih' u Skadru nije prošlo nekažnjeno, HNS je kažnjen sa 50 tisuća eura, a strahovalo se i od većih kazni.

Isto tako znamo da je Hrvatska već bila kažnjena u ovim kvalifikacijama s igranjem pred praznim tribinama u dvije utakmice (Turska, Island), plus 150 tisuća eura novčane kazne. Sveprisutna organizacija koja se bori protiv rasizma u nogometu i koja surađuje s Uefom i Fifom, Fare, će i ovaj put biti na stadionu.

Trebamo se osvrnuti na subotnju utakmicu koju su već neki mediji okarakterizirali kao utakmicu visokog rizika. Više je razloga za to, jedan od njih je i prva utakmica u Skadru gdje je bilo homofobnog i neprimjerenog navijanja što smo već i rekli. 

Razni mediji pišu o istom scenariju. Uz višestruko pozivanje na fair-play navijanje, radne sastanke, komuniciranje s raznim udrugama i navijačkim skupinama HNS pokušava i ulaže trud da se sve navedeno izbjegne.

Pojedinci ili male interesne skupine koje žele bojkotirati i naštetiti našoj reprezentaciji neće u tome uspjeti. Moramo se vratiti i na zadnju našu domaću utakmicu protiv Ukrajine koja je prošla u najboljem redu. Izvršni direktor FARE Piara Powar u razgovoru za Telegram je rekao da izbacivanje Hrvatske, kao kazna, nije realna opcija.

Na kraju, glede subotnje utakmice protiv Kosova moramo vas u ime Kluba navijača 'Uvijek vjerni' izvijestiti da ćemo navijače Kosova dočekati s gostoprimstvom i poštovanjem.

U kontaktu smo s njihovim navijačkim predstavnicima i svima skupa želimo ugodan boravak u Zagrebu. I mi smo kao hrvatski navijači u Skadru dočekani primjereno i s poštovanjem i red je da se našim nedavnim domaćinima i zahvalimo.

Vjerujemo u sportski epilog ove utakmice, kao što vjerujemo i svesrdno pristupamo poštenom navijanju za našu svetinju, hrvatsku reprezentaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...