To je to što me zanima!

Uzbuna u Tokiju: OI su pred vratima, a zaraženih sve više!

Jednom kada je trend u porastu, prekasno je. Vjerojatno će se broj novozaraženih slučajeva povećavati još nekoliko dana, rekao je Haruka Sakamoto, liječnik i istraživač sa Sveučilišta Keio u Tokiju.
Vidi originalni članak

Tokio je u srijedu prijavio najveći broj novih slučajeva COVID-19 u gotovo šest mjeseci, a Olimpijske igre trebale bi se otvoriti u glavnom gradu za samo devet dana.

Gradska vlada priopćila je da je zabilježeno 1.149 novih slučajeva, što je najviši broj zaraženih od 22. siječnja, dodajući dokaze da je u tijeku novi peti val infekcija, predvođen vrlo infektivnim virusnim inačicama i niskom stopom cijepljenja.

Usred sve češćih slučajeva, vlada je prošlog tjedna proglasila obnovljeno izvanredno stanje za Tokio i okolne prefekture, a organizatori Olimpijskih igara najavili su da će se Igre održati bez navijača. 

- Jednom kada je trend u porastu, prekasno je. Vjerojatno će se broj novozaraženih slučajeva povećavati još nekoliko dana - rekao je Haruka Sakamoto, liječnik i istraživač sa Sveučilišta Keio u Tokiju.

Samo 31 posto ljudi u Japanu primilo je barem jednu dozu cjepiva, što je najniža stopa cijepljenih među bogatim zemljama

Delta varijanta virusa sada čini više od 30 posto slučajeva u Tokiju, a stopa se povećava.

POGLEDAJTE PRVO ČETVRFINALE ARMAGEDONA:

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Kra de ze 14.07.2021.

    cudna ta Olimpijada, jos bez gledatelja, neka se odgodi, sta onda

  • FokuMe 14.07.2021.

    Hvala Kino!

  • Space Burek 14.07.2021.

    Trebalo je to odgoditi za iducu godinu. Japanci su ulozili previse novaca u objekte da bi se igre odrzale bez publike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare