To je to što me zanima!

Uzimaju mu sve: Armstrong ostao i bez olimpijske bronce

Brončanu medalju, koju je biciklist Lance Armstrong osvojio na Olimpijskim igrama 2000., pismenim putem ju je natrag zatražio Međunarodni olimpijski odbor
Vidi originalni članak

Malo po malo je Lance Armstrong, nekad legendarni američki biciklist, a danas najpoznatiji sportaš uhvaćen u dopingu, ostao bez svega. Ostao je i bez olimpijske medalje.

Podsjetimo da je Armstrong 2000. godine na Igrama u Sydneyju osvojio brončanu medalju, ali mu je i ona oduzeta. Pismenim putem je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zatražio od Armstronga da vrati ono što je osvojio na cestama Sydneyja.

Teksašanin je u razgovoru s Oprah Winfrey napokon priznao da je tijekom najvećeg dijela karijere koristio nedopuštena sredstva i da je dopingiran osvojio sedam naslova na Tour de Franceu. Svi su mu ti naslovi, podsjetimo, oduzeti, a uz to mu je i doživotno zabranjeno bavljenje sportom odlukom Američke antidopinške agencije (USADA), koja je presudila na temelju više od tisuću stranica znanstvenih dokaza i svjedočenju Armstrongovih bivših momčadskih kolega.

Odluku je potvrdila i Međunarodna biciklistička federacija (UCI), a prihvatila ju je i Svjetska antidopinška agencija (WADA).

Inače, MOO je odlučio poslati pismo Armstrongu, vezano za povratak bronačne medalje, nakon što je UCI objavio kako se Armstrong neće žaliti na odluku o suspenziji. Imao je Armstrong tri tjedna vremena za žalbu, ali ju nije uputio.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • SKY1 17.01.2013.

    Ljigavac.

  • Jorge Valdano 17.01.2013.

    svi na dopingu a samo njega kažnjavaju.samo da mi je znat kome se zamjerio???

  • Makaay_Yazhnam 17.01.2013.

    NAPOKON!!! Sada mu uzmite i sve novce, jer taj poštenje i čast odavno nema! Koliko su me blatili i stiskali mi minuse na svaku točnu riječ o ovom gnjusu - "nije mu dokazano, on je najveći ikada, ovo ono"... Je, on je najveći prevarant u svijetu sporta ikada! Takav čovjek i ljudi koji su ga podržavali ne zaslužuje nikakav respekt! Zaslužuje da ga se pljuje i blati do kraja života! I ove priče, pa nije on jedini, svi su takvi.... šta to znači da ih sve treba amnestirati!? Od negdje se mora početi, najbolje od "najvećeg" lopova... i dao Bog da ih sve dočeka zaslužena kazna... nije to samo stvar sporta, nego svega u životu. Nema priznanja za uspjeh stečen na nepravedan način!

Komentiraj...
Vidi sve komentare