Obavijesti

Sport

Komentari 7

Uzimaju mu sve: Armstrong ostao i bez olimpijske bronce

Uzimaju mu sve: Armstrong ostao i bez olimpijske bronce
1

Brončanu medalju, koju je biciklist Lance Armstrong osvojio na Olimpijskim igrama 2000., pismenim putem ju je natrag zatražio Međunarodni olimpijski odbor

VIDEO

Malo po malo je Lance Armstrong, nekad legendarni američki biciklist, a danas najpoznatiji sportaš uhvaćen u dopingu, ostao bez svega. Ostao je i bez olimpijske medalje.

Podsjetimo da je Armstrong 2000. godine na Igrama u Sydneyju osvojio brončanu medalju, ali mu je i ona oduzeta. Pismenim putem je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zatražio od Armstronga da vrati ono što je osvojio na cestama Sydneyja.

Teksašanin je u razgovoru s Oprah Winfrey napokon priznao da je tijekom najvećeg dijela karijere koristio nedopuštena sredstva i da je dopingiran osvojio sedam naslova na Tour de Franceu. Svi su mu ti naslovi, podsjetimo, oduzeti, a uz to mu je i doživotno zabranjeno bavljenje sportom odlukom Američke antidopinške agencije (USADA), koja je presudila na temelju više od tisuću stranica znanstvenih dokaza i svjedočenju Armstrongovih bivših momčadskih kolega.

Odluku je potvrdila i Međunarodna biciklistička federacija (UCI), a prihvatila ju je i Svjetska antidopinška agencija (WADA).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, MOO je odlučio poslati pismo Armstrongu, vezano za povratak bronačne medalje, nakon što je UCI objavio kako se Armstrong neće žaliti na odluku o suspenziji. Imao je Armstrong tri tjedna vremena za žalbu, ali ju nije uputio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu