To je to što me zanima!

Murray lako slavio, no glavna priča su Čilićeve šarene hlačice

NIJE IŠLO Marin Čilić poražen je od prvog igrača svijeta Murrayja, koji ga je pobijedio 6-3, 6-2 na završnom Mastersu u Londonu. Niti jedan od njih nije briljirao, no Marin je više griješio što je presudilo
Vidi originalni članak

Marin Čilić startao je porazom na završnom Mastersu u Londonu. Izgubio je od svjetskog broja 1, Andyja Murrayja koji je slavio 6-3 i 6-2. Bio je to meč u kojem su oba tenisača griješila, posebno u prvom setu, a razliku je napravilo to što je Britanac znao kapitalizirati Marinove manjkavosti večeras. Bila je ovo 12. pobjeda Murrayja u 15. meču protiv našeg najboljeg tenisača.

Otvorio je Marin sjajno - odmah u prvom gemu imao je dvije break lopte, ali nije ih iskoristio. Potom je izgubio svoj servis, pa uspio uzvratiti jednakom mjerom. I onda, umjesto da održi stabilnost u igri, pada na svom servisu i ponovo ga gubi.

Povratka više nije bilo jer Murray nije ostavljao prostora za to. Rutinski je odradio zadaću do kraja seta te ga zasluženo osvojio rezultatom 6-3.

U drugom je setu Britanac drastično podigao razinu kvalitete igre, dok kod Marina nije bilo sličnih znakova. Jednostavno, bio je neprepoznatljiv i ključan trenutak događa se kod 2-2. Marin gubi servis, Murray odlazi na 2-3 i do kraja furiozno održava razliku. I ne samo to - ponovo stiže do breaka fantastičnom igrom na koju Čilić nije imao odgovora.

Marin je 'ispucao' 30 neforsiranih pogrešaka i protiv trenutno najboljeg tenisača svijeta tako se nije moglo.

- Bio je to težak meč. Igrao sam dobro, uživao u atmosferi. Nedostajalo mi je sreće u nekim situacijama u prvom setu, Murray je nezaustavljiv i pun samopouzdanja - rekao je Marin poslije poraza pa opisao težinu turnira:

- Ovo je drugačija vrsta turnira, ovdje od početka imaš najteže na početku. 

Na kraju, upitan je o svoj novoj opremi za igru. Riječ je o posebnim hlačicama koje je nosio večeras, a koje su privukle veliku pažnju navijača i stranih medija.

- Hlačice su malo drugačije, ali par boja više neće nikoga ubiti. 

Sljedeći meč na rasporedu je u srijedu od 15 sati protiv Švicarca Stana Wawrinke koji je također porazom otvorio Masters.

KRONOLOGIJA: Marin Čilić - Andy Murray 3-6, 2-6

Drugi set: 

Prvi reket svijeta servirao je za meč te stigao do svoje 20. uzastopne pobjede. 

BREAK MURRAYJA! Murray u potpuno boljem izdanju u drugom setu. Stigao je do dvije break lopte, a takva klasa ne kiksa. To je 5-2 i Murray servira za meč.

Ponešto dobrog je i uspio odigrati Marin na servis Murrayja, ali Britanac se nije dao smesti. Odlazi na 4-2, a Marin ima već devet neforsiranih pogrešaka.

BREAK MURRAYJA! Stigao je Murray do dvije break lopte, ali onda je Čilić ispalio as. Međutim, fantastično je Murray odradio finalni poen i napravio break za odlazak na 2-3.

Murray furiozno stiže na 2-2, nije ostavio niti gram šanse našem predstavniku.

Imao je Marin 40-15, no moćni Murray stigao je na 40-40. Iako je Čilić pokušao agresivnim izlaskom na mrežu pritisnuti, protivnik se spasio. Ipak, ispalio je naš prvi reket as, a zatim i servis-winner za 2-1.

Prva break lopta ukazala se Čiliću, no Murray pobjednički zabija as za spas. Marin je izgubio ovaj gem, a mogao se spasiti da je tražio challenge - lopta koju je sudac 'vidio' u autu, bila je na crti. Šteta. 1-1.

Ohrabrujuć početak u drugom setu, Čilić je osvojio svoj servis bez pretjeranih poteškoća. Škot je na potezu, 1-0 za Marina.

Prvi set:

Rutinski je Britanac priveo situaciju kraju. Servirao je za prvi set i bez problema stigao do osvajanja gema čime mu je zasluženo pripao prvi set 6-3.

S lakoćom je Marin stigao na 3-5, Murray kao da se štedio za svoj servis koji mu, ukoliko osvoji, donosi osvajanje prvog seta.

Imao je Murray peti osvojen gem u rukama, ali onda je s dvije greške omogućio Marinu povratak. Ipak, uz puno bolju igru osvaja dva ključna poena i odlazi na 5-2.

Konačno sigurnija igra Marina na vlastitom servisu. Marin ima trenutno 3 winnera i 11 neforsiranih pogrešaka, no konačno je ispalio i prvi as za potvrdu gema i 2-4.

Ponovo nervoza i kod Britanca, stigao je do svoje treće dvostruke pogreške pa je Marin stigao na 15-30. I još jednom dvostruka pogreška Murrayja - Marin stiže do break lopte, međutim Britanac to 'ruši' asom i zatim uzima svoj servis za 4-1.

BREAK MURRAYJA! Evo i prve Čilićeve dvostruke pogreške što je dovelo do toga da Murray ima break loptu. Prvu na meču je iskoristio, ali i drugu. Doduše, Marin je lopticu poslao u aut i tako kompromitirao povratak poslije prve izgubljene serve.

BREAK ČILIĆA! Velika je borba za svaki gem, izmjene su duge u kojima se bolje snalazi Britanac, iako je večeras napravio već dvije dvostruke pogreške. Poslije dvije pogreške Murrayja, Marin je stigao do svoje treće break lopte na meču, a Murray je ponovo pogriješio i Marin stiže na 1-2. 

BREAK MURRAYJA! I kod Marinova prvog servisa ista stvar kao i kod Andyjevog - protivnik ima break šansu. Murray je stigao do 40-30, a Marin je odlučujuću loptu zakucao u mrežu. 

Prvi na servisu bio je Škot Andy Murray, a Marin je krenuo žestoko! Odmah je izborio dvije break lopte i otišao na 15-40, no Britanac se vratio dobrim servisom i na kraju uzeo uvodni gem za 0-1.

 

Idi na 24sata

Komentari 154

  • Mél.C.B.🌼 16.11.2016.

    koja tragedija od igre!! Totalno los i neusporedivo gori,..negledljiv mec!! Uzas uzas na sta nam je tenis spao, broj 1 i broj 7...uzas, negledljivo!

  • Nevitan 15.11.2016.

    Lik pobedio Djokovica koji je u formi pocetnika i umislio da je znalac. Posle ga odere Izner. Sada ga odere Marej iako je odigrao najlosiji mec u poslednjih sest meseci. Lik stoji u mestu. Odigra jedan turnir dobro pa ga nema nigde par meseci kao i Wawrinka.

  • CiciMici27 15.11.2016.

    Dobra strana kad Cilic gubi je da Balkanci mogu izbacit svoje osobne frustracije. Mislim da Marin nije bas nabrijan na sam turnir, previse je bio nasmijan kod davanje izjave nakon meca. Mozda se stedi za DC!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare