To je to što me zanima!

Plašljivi Everton imao je City u rukama pa spašavao živu glavu

Vodio je Everton od 35. minute golom Rooneyja te od 43. igrao s igračem više zbog isključenja Cityjevog Walkera, ali u drugom poluvremenu nisu se sastavili s loptom što je dovelo do gola Sterlinga za konačnih 1-1
Vidi originalni članak

Hajdukov europski protivnik Everton izvukao je vrijedan bod kod Manchester Cityja na Etihadu. Završilo je 1-1, a gosti iz Liverpoola imali su vodstvo i igrača više poslije prvih 45 minuta. 

U odnosu na utakmicu protiv Hajduka na Goodisonu, Koeman je izostavio Martinu, Klaassena, Mirallasa i Lookmana. Tu su zato treći stoper Jagielka, desni bek Holgate te mladi veznjaci Calwert-Lewin i Davies.

Everton: Pickford; Keane, Williams, Jagielka; Holgate, Scnheiderlin, Gueye, Baines; Calvert-Lewin, Davies; Rooney

Manchester City: Ederson; Kompany, Stones, Otamendi; Fernandinho; Walker, De Bruyne, David Silva, Sane; Gabriel Jesus, Aguero

Iako bi im pobjeda na Etihadu dala samopouzdanja uoči uzvrata u Europskoj ligi u Splitu protiv Hajduka , teško da bi Koeman i njegovi igrači uoči susreta odbili 1:1 kod momčadi koja je jedan od favorita za naslov prvaka. Međutim, prikazano na terenu ih nikako ne može zadovoljiti.

Unatoč fantastičnim prilikama Cityja (Otamendi, dva puta Agüero i Silva koji je pogodio vratnicu), Everton je poveo u 35. minuti pogotkom Waynea Rooneya.

Brza akcija po desnoj strani rezultirala je asistencijom  Calvert-Lewina Rooneyu, a legendarni je napadač zabio uz malu pomoć nespretnog Edersona. Napadaču je to bio 12. pogodak protiv Cityja i 200. u Premier ligi! U povijesti prvenstva samo je Alan Shearer bolji od njega s 260 postignutih golova.

Situacija se dodatno zakomplicirala za City u 43. minuti kada je Kyle Walker u samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona.
A unatoč igračkoj prednosti u drugom poluvremenu, Everton je bio inferiorniji i City je do kraja zasluženo uspio stići do pogotka. Štoviše, bilo bi potpuno zasluženo i da su uspjeli postići i koji pogodak više za slavlje...

Strijelac za 1:1 je bio Raheem Sterling koji je sjajnim udarcem savladao Pickforda koji je samo nekoliko minuta ranije skinuo zicer Danilu.
 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • d620 22.08.2017.

    cekao sam dan kad ce pep doci u englesku, radi 2 stvari. da se vidi koliko je on zapravo "dobar" trener, i da svi hispanofili vide koliko je engleska liga jaca od svih ostalih. ovaj pep je s puno manje para rastavljao spanjolsku i real na proste faktore, a sad nemoze ni konkurirat za naslov nego samo za ulazak u LP, a potrosi daleko najvise uz united

  • OrcaPerestrojka 22.08.2017.

    A Hajdukovci kažu da mogu preokrenuti 2:0 ! Ha haaa a ahaa a aaaa haaaaaaaaaaa

  • Joker123 22.08.2017.

    Neka su se umorili a sad po prolaz

Komentiraj...
Vidi sve komentare