Obavijesti

Sport

Komentari 148

Plašljivi Everton imao je City u rukama pa spašavao živu glavu

Plašljivi Everton imao je City u rukama pa  spašavao živu glavu
7

Vodio je Everton od 35. minute golom Rooneyja te od 43. igrao s igračem više zbog isključenja Cityjevog Walkera, ali u drugom poluvremenu nisu se sastavili s loptom što je dovelo do gola Sterlinga za konačnih 1-1

VIDEO

Hajdukov europski protivnik Everton izvukao je vrijedan bod kod Manchester Cityja na Etihadu. Završilo je 1-1, a gosti iz Liverpoola imali su vodstvo i igrača više poslije prvih 45 minuta. 

U odnosu na utakmicu protiv Hajduka na Goodisonu, Koeman je izostavio Martinu, Klaassena, Mirallasa i Lookmana. Tu su zato treći stoper Jagielka, desni bek Holgate te mladi veznjaci Calwert-Lewin i Davies.

Everton: Pickford; Keane, Williams, Jagielka; Holgate, Scnheiderlin, Gueye, Baines; Calvert-Lewin, Davies; Rooney

Manchester City: Ederson; Kompany, Stones, Otamendi; Fernandinho; Walker, De Bruyne, David Silva, Sane; Gabriel Jesus, Aguero

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako bi im pobjeda na Etihadu dala samopouzdanja uoči uzvrata u Europskoj ligi u Splitu protiv Hajduka , teško da bi Koeman i njegovi igrači uoči susreta odbili 1:1 kod momčadi koja je jedan od favorita za naslov prvaka. Međutim, prikazano na terenu ih nikako ne može zadovoljiti.

Unatoč fantastičnim prilikama Cityja (Otamendi, dva puta Agüero i Silva koji je pogodio vratnicu), Everton je poveo u 35. minuti pogotkom Waynea Rooneya.

Brza akcija po desnoj strani rezultirala je asistencijom  Calvert-Lewina Rooneyu, a legendarni je napadač zabio uz malu pomoć nespretnog Edersona. Napadaču je to bio 12. pogodak protiv Cityja i 200. u Premier ligi! U povijesti prvenstva samo je Alan Shearer bolji od njega s 260 postignutih golova.

Situacija se dodatno zakomplicirala za City u 43. minuti kada je Kyle Walker u samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona.
A unatoč igračkoj prednosti u drugom poluvremenu, Everton je bio inferiorniji i City je do kraja zasluženo uspio stići do pogotka. Štoviše, bilo bi potpuno zasluženo i da su uspjeli postići i koji pogodak više za slavlje...

Strijelac za 1:1 je bio Raheem Sterling koji je sjajnim udarcem savladao Pickforda koji je samo nekoliko minuta ranije skinuo zicer Danilu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet