To je to što me zanima!

Francuska prvak Europe! Slomili su Dansku nakon produžetaka

Cijelu utakmicu nije mogao zabiti, a onda je Dika Mem s vrhunska dva gola 'prelomio' utakmicu i dao Francuskoj veliki vjetar u leđa s kojim su došli do europskog naslova
Vidi originalni članak

Rukometaši Francuske osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pobijedivši Dansku s 33-31 (27-27, 14-14) u produžetku uzbudljivog nedjeljnog finala odigranog pred 19.750 gledatelja u Lanxess Areni u Koelnu.

U prvom su poluvremenu bolje krenuli Francuzi, ali onda se 'probio' Nielsen na golu Danaca koji je na kraju bio i igrač utakmice s 15 obrana. Dao im je golman priliku i u drugom dijelu, ostavio je Diku Mema bez gola, ali čim je on 'stao' su stali i Danci. Na kraju su imali napad i gol prednosti minutu prije kraja, ali to im nije bilo dovoljno pa se otišlo u produžetke.

A tamo se 'ukazao' Dika Mem koji je u ključnim trenucima zabio dva gola i dao Francuzima dovoljnu prednost da osvoje naslov europskih prvaka 10 godina nakon zlata u Danskoj.

Ludovic Fabregas je s osam golova bio najbolji strijelac Francuza, a Dance je s devet golova predvodio Mikkel Hansen. Francuzi su u svom četvrtom finalu došli do četvrtog naslova europskog prvaka. U utakmici za broncu Švedska je pobijedila Njemačku s 34-31. Hrvatska reprezentacija je natjecanje završila na 11. mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • krča1 28.01.2024.

    Drago mi je samo što je Danska izgubila zbog Matiasa Gidsela!!Lik je odvratan!!

  • dav87gr 28.01.2024.

    Zašto SLOMILI, pa nisu to gladijatori, ubojice, ? Zar ne može biti nadjačali ,pobjedili, savladali??

  • 28.01.2024.

    Al Francuzi nabijaju komplekse kockoglavima, za nepovjerovat 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare