To je to što me zanima!

Zelina namučila "modre" pa se raspala: Dinamo dalje uz 4 gola

Dinamo je pobijedio Zelinu 4-0 u osmini finala Hrvatskog kupa. Četvrtoligaš je igrao sjajno do 45. minute kad je zabio Gavranović, a u nastavku su Petković i dvaput Kadzior kompletirali prolazak "modrih"
Vidi originalni članak

Mirisalo je na iznenađenje, Dinamo se protiv četvrtoligaša Zeline mučio gotovo cijelo prvo poluvrijeme, ali golom Marija Gavranovića slomio je otpor fanatičnih domaćina, dodao još tri i pobjedom 4-0, koja na papiru izgleda daleko uvjerljivije od prikazanog na terenu, prošao u četvrtfinale Kupa.

Momčad iz malog mjesta sjeveroistočno od Zagreba odigrala je utakmicu za pamćenje, a što je tek moglo biti da je povela u ranoj fazi utakmice. Hrvoje Skupnjak pobjegao je obrani "modrih" u četvrtoj minuti i sjurio se sam prema Danijelu Zagorcu koji mu je ipak obranio solidan udarac.

Iako se nalaze tri ranga iza najuspješnijega hrvatskog kluba, Zelinčani su igrali bez ikakvog respekta, ulazeći bez straha u svaki duel, a bilo je i situacija u kojima su pokazali da nisu tek tako zalutali u ovu fazu natjecanja. Problema je osobito imao Sadegh Moharrami, kojega su dvaput na njegovu desnom boku "izvozali", prvo Skupnjak, a potom i Argentinac Juan Manuel Sáez.

Momčad Dinama, koja je u Svetom Ivanu Zelini igrala u vrlo jakom sastavu, pošteno se ispromašivala. Mario Budimir u 14. je glavom iz blizine pucao preko gola, a oštar korner Amera Gojaka u 31. paradom je zaustavio vrlo dobri golman domaćina Ivan Jurić-Bare.

NENAD BJELICA NAKON ZELINE: 'Falilo je ozbiljnosti u 1. dijelu. Osijek? Bit će lijepo vratiti se'

Kad se činilo kako će na odmoru rezultat pokazivati 0-0, hrabra momčad Zeline ipak je primila gol. I to u posljednjoj minuti. Antonio Marin dodao je Gavranoviću koji prizemnim udarcem s 20-ak metara u donji desni kut pogađa za vodstvo Dinama.

Početak nastavka nije ponudio puno drugačiju priču u odnosu na prvi dio. Dinamo je, dakako, bio bolja momčad na terenu, ali Zelina je imala nekoliko opasnih napada te je pokušala doći do izjednačenja, moguće i produžetaka. Dinamo je prijetio preko igrača koji su ušli s klupe, Brune Petkovića i Luke Menala, čiji udarci ipak nisu završili u okviru gola.

U završnici je Petković ipak zabio drugi gol i riješio pitanje prolaska dalje. Igrala se 83. minuta kad je kaznio neuspjelu ofsajd-zamku Zelinčana i matirao raspoloženog golmana domaćih Jurića-Baru. Do kraja je i svoju šansu iskoristio Damian Kadzior, koji je zabio dva gola i dodao na onaj koji je prošli vikend zabio u Koprivnici.

Kup se tako još jednom potvrdio kao natjecanje u kojem favoritima često nije lako i teško da će Nenad Bjelica biti zadovoljan predstavom svojih izabranika do drugog gola, ali za njega je svakako najvažnije da je prošao i ovu prepreku i da nastavlja uspješno gurati na tri kolosijeka uoči derbija protiv Osijeka za vikend.

Zelina je, pak, apsolutno zaslužila pohvale za prikazano i igrači će s ponosom moći pričati kako su bili blizu pothvata protiv velikog Dinama, kluba za kojega i sami navijaju.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • danko1471991 31.10.2018.

    Halo kakvo mučenje pa 4:0 je završilo,Hajduk je taj koji se kroz ušicu igle provukao kod Šibenika...sto bi vi htjeli 15:0,pa ni Barcelona Španjolskim četvrtoligašima u današnje vrijeme ne može toliko zabiti da igraju u najjačem sastavu...

  • Birdman 31.10.2018.

    Smijeh Dinamo dobio zelinu 4-0 kaze namucila modre, a jakduk gubi 1-0 i pritisce e i hajduk je zesce ocajan

  • Izabran 31.10.2018.

    Dinamo šetao i pobijedio 4-0, pa nisu u Zelinu došli igrati neke akcije kad je akcija poslije utakmice.. "Kod Đure" se zavrtio desetak janjaca da se dečkima čestita prolazak skupine i prvo mjesto.... Evo već u 10 mjesecu slave naslov prvaka, nakon Osijeka će njima biti jasno da su ispali iz konkurencije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare