To je to što me zanima!

VIDEO Istra - Osijek 1-0: Debi iz snova za Paola Tramezzanija! Ekong prvijencem srušio Osijek

Istra četiri utakmice u nizu nije bila zabila, no pozitivan šok i promjena na klupi urodili su plodom. Tramezzani, bivši trener Hajduka, debitirao je pobjedom dok je bezidejni Osijek pao bez 'ispaljenog metka'
Vidi originalni članak

Pod vodstvom novog trenera Paola Tramezzanija, nogometaši Istre 1961 u susretu su 22. kola HNL-a na svom terenu svladali Osijek 1-0 (1-0).

Jedini gol na utakmici postigao je Emmanuel Ekong (43).

Statistika utakmice Istra - Osijek

Ekong dao prvijenac

U dvoboju prožetom pogrešnim dodavanjima i ne baš najboljim potezima jedini pogodak stigao je upravo nakon katastrofalnih obrambenih reakcija Osječana, a ne kao plod dobre akcije Puljana. Nakon glavometa na 25 metara od gola Osijeka, Vuk je poslao visoku loptu u kazneni prostor gostiju, tamo se Jurišić odlučio na građenje čekajući svojeg golmana da istrči i pokupi ju, ali to je učinio vrlo loše pa mu se Ekong prikrao iza leđa i uspio uputiti udarac prema mreži.

A Malenica je, pak, ostao na "ničijoj zemlji" i na koncu je Istra stigla do vodećeg, a pokazat će se i odlučujućeg gola.

>> VIDEO GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Osijek prijetio tek na kraju

Unatoč zaostatku, Osječani su u nastavku uspjeli zaprijetiti tek u završnici, najbolju šansu za izjednačenje imali su u 88. minuti kada je Cokaj poslao upotrebljiv ubačaj, ali Almasijev udarac glavom nije bio precizan. Inače, Slovak Ladislav Almasi debitirao je za Osijek. Napadač visok 196 centimetara nije se našao u previše šansi, no zasluge za to idu i ostatku blijede momčadi.

Istra 1961 i dalje je deveta s 21 bodom, čak 17 više od zadnjeg Rudeša, a četiri manje od osmog Varaždina, dok je četvrti Osijek ostao na 31 bodu, devet manje od trećeg Dinama, a tri više od pete Lokomotive.

Na vrhu je Rijeka s 44 boda, dva manje ima drugi Hajduk, a četiri manje uz utakmicu manje treći Dinamo. (Hina)

Idi na 24sata

Komentari 98

  • Maggie07950 12.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - -> NU21.FUN

  • škorpion1980 10.02.2024.

    Odlican trener..

  • stari bubnjar 10.02.2024.

    Protiv hajduka su ispucali i zadnje atome snage pa danas nisu mogli hodati ha ha ha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare