Obavijesti

Sport

Komentari 98

VIDEO Istra - Osijek 1-0: Debi iz snova za Paola Tramezzanija! Ekong prvijencem srušio Osijek

VIDEO Istra - Osijek 1-0: Debi iz snova za Paola Tramezzanija! Ekong prvijencem srušio Osijek
11

Istra četiri utakmice u nizu nije bila zabila, no pozitivan šok i promjena na klupi urodili su plodom. Tramezzani, bivši trener Hajduka, debitirao je pobjedom dok je bezidejni Osijek pao bez 'ispaljenog metka'

Pod vodstvom novog trenera Paola Tramezzanija, nogometaši Istre 1961 u susretu su 22. kola HNL-a na svom terenu svladali Osijek 1-0 (1-0).

Jedini gol na utakmici postigao je Emmanuel Ekong (43).

Statistika utakmice Istra - Osijek

Ekong dao prvijenac

U dvoboju prožetom pogrešnim dodavanjima i ne baš najboljim potezima jedini pogodak stigao je upravo nakon katastrofalnih obrambenih reakcija Osječana, a ne kao plod dobre akcije Puljana. Nakon glavometa na 25 metara od gola Osijeka, Vuk je poslao visoku loptu u kazneni prostor gostiju, tamo se Jurišić odlučio na građenje čekajući svojeg golmana da istrči i pokupi ju, ali to je učinio vrlo loše pa mu se Ekong prikrao iza leđa i uspio uputiti udarac prema mreži.

A Malenica je, pak, ostao na "ničijoj zemlji" i na koncu je Istra stigla do vodećeg, a pokazat će se i odlučujućeg gola.

>> VIDEO GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Osijek prijetio tek na kraju

Unatoč zaostatku, Osječani su u nastavku uspjeli zaprijetiti tek u završnici, najbolju šansu za izjednačenje imali su u 88. minuti kada je Cokaj poslao upotrebljiv ubačaj, ali Almasijev udarac glavom nije bio precizan. Inače, Slovak Ladislav Almasi debitirao je za Osijek. Napadač visok 196 centimetara nije se našao u previše šansi, no zasluge za to idu i ostatku blijede momčadi.

Istra 1961 i dalje je deveta s 21 bodom, čak 17 više od zadnjeg Rudeša, a četiri manje od osmog Varaždina, dok je četvrti Osijek ostao na 31 bodu, devet manje od trećeg Dinama, a tri više od pete Lokomotive.

Na vrhu je Rijeka s 44 boda, dva manje ima drugi Hajduk, a četiri manje uz utakmicu manje treći Dinamo. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
22. kolo SuperSport HNL-a 15.00 , Aldo Drosina, Pula
Istra 1961
Ekong 43'
1 : 0
Osijek
Sortiranje događaja

KRAJ! Kolarić je odlučio prekinuti natezanja i nakon više od 11 minuta nadoknade odsvirao je kraj. Paolo Tramezzani debitirao je pobjedom na klupi Istre dok je Osijek nakon pet susreta bez poraza izgubio.

100'

Žuti za Jugovića nakon velike gužve i graje u šesnaestercu Istre. Tamo je Duarte pao poslije duela s Ćalušićem, no Kolarić nije pokazao na bijelu točku.

97'

Kakva pogreška Malenice... Dodao je loptu u noge suparniku i Vuk je povukao naprijed. Odigrao je za Lisicu koji je pred sobom imao prazan gol, no uspio je pogoditi onog jednog braniča Osijeka koji se ispriječio na gol crti.

Istra je mogla riješiti pitanje pobjednika.

Igrat će se čak osam minuta nadoknade.

89'

Brani Majkić i drži Istru na životu. Cokaj je potegnuo s lijeve strane, gađao je po podu u bliži kut, ali golman Istre je obranio.

Cokaj se prethodno sjajno snašao i zaprijetio nakon okreta, ali udarcu je nedostajalo snage.

Komentari 98