To je to što me zanima!

Poker golova pred 4500 ljudi: Osijek rastavio Santa Colomu

Osijek je pobijedio andorsku UE Santa Colomu 4-0 u uzvratu prvog pretkola Europske lige i s ukupnih 6-0 izborio susret protiv švicarskog Luzerna. Za Osječane su zabili Ejupi, Barišić i dvaput Bočkaj
Vidi originalni članak

Mogu biti zadovoljan kako smo ušli u utakmicu. Napravili smo dosta šansi, zabili četiri gola. No to još nije nivo kakav želimo, rekao je Zoran Zekić.

Njegov Osijek djelovao je sjajno, pobijedio je andorsku Santa Colomu 4-0 i s ukupnih 6-0 prošao u drugo pretkolo Europske lige gdje ga čeka puno ozbiljniji protivnik, švicarski Luzern na čijoj klupi sjedi bivši njemački reprezentativac Markus Babbel.

Nogomet se vratio u Osijek koji je dočekao prvu domaću europsku utakmicu nakon pet godina. Na tribinama je bilo 4589 navijača, već je prodano 2000 godišnjih ulaznica i do utakmice s Luzernom bit će srušen prošlogodišnji rekord.

Šuker: Dan 'd' za osječki nogomet

- Žao mi je što nije bilo još golova, bilo bi to dobro za samopouzdanje. Za sedam dana čeka nas drugačija utakmica. Atmosfera je bila sjajna, hvala navijačima što su došli, nadam se da će ih biti još više protiv Švicaraca - kaže trener Osječana Zekić.

Moglo je biti sedam, osam nula za Osijek koji je dvaput pogodio prečku, a golman gostiju obranio je barem tri čista zicera. Ejupi i Barišić pogodili su u prvom dijelu, Bočkaj je zabio dva u nastavku, a drugi je bio spektakularan, iz slobodnjaka s 30 metara.

- Očekivanja su velika nakon lanjske sezone. Puno je izazova ispred nas, za tjedan dana očekujem još bolji Osijek. Moramo popraviti još dosta toga, moramo biti u top izdanju. Luzern je odlična momčad, brza, agresivna, trenira ih Babbel, tipično njemački stil. Bit ćemo spremni za njih - dodao je Zoran Zekić.

Na utakmici je bio i Davor Šuker.

- Svi možemo biti prezadovoljni. Više od 4500 ljudi na tribinama, raspoloženi strijelci. Sad se igrači moraju odmoriti pa na Luzern s najjačim snagama. Bit će to dan 'd' za osječki nogomet - rekao je predsjednik HNS-a.

- Vjerujem u Osijekovu snagu, pokrenuo se grad, stadion će biti pun, bilo bi lijepo da Osijek ne primi protiv Luzerna, a ne primi niti jedan. Bilo su super kad bi zabio dva, tri - dodao je Šuker.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • exo 07.07.2017.

    Samo naprijed osjece

  • Wal Maxx 07.07.2017.

    Lako Osjeku kad imaju Davora

  • makisa 07.07.2017.

    Pa dobili su neki Andorski tim. Kakve cestitke. Androra skoro i nepostoji na mapi sveta, a kamoli fudbal da igraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare