To je to što me zanima!

Pokrivač zabio i slavio suznih očiju, Slaven je razbio Rijeku!

Nogometaši Slaven Belupa razbili su Rijeku 3-0 i plasirali se u finale hrvatskog kupa. Slaven je zasluženo pobijedio, a utakmica će ostati u znaku Nikole Pokrivača, koji je zabio nakon povratka
Vidi originalni članak

Slaven Belupo je pobijedio Rijeku u Koprivnici 3-0 i s ukupnih 4-2 ušao u finale hrvatskog nogometnog kupa. Strijelci za pobjedu Slavena bili su Muzafer Ejupi, Filip Ozobić i Nikola Pokrivač.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu i pritiskala prvih pola sata. Riječani su htjeli doći do ranog gola i osigurati prolaz u finale Kupa već na početku utakmice. No to se nije dogodilo.

Momčad Matjaža Keka jednostavno nije mogla probiti obranu Slavena. Taman kad se činilo da će se na poluvrijeme otići s 0-0, šok za goste! Slavenov Muzafer Ejupi sjajno se snašao u šesnaestercu Rijeke, primirio loptu i zabio prekrasan gol od prečke u 43. minuti.

Rijeci 15 minuta odmora očito nije bilo dovoljno. Probao je Kek promijeniti nešto u igri svoje momčadi kada je uveo Tomasova u nastavku. Upravo je Marin par minuta nakon ulaska u igru imao odličnu priliku za poravnanje, ali se spetljao i nije uspio pucati.

Kazna je stigla u 54. minuti kada je Filip Ozobić izveo jedan slobodni udarac sa strane, lopta je sve prevarila i završila u mreži Ivana Vargića. Rijeci je, u tim trenucima, trebao gol za produžetke.

No onda trener Slavena Željko Kopić vadi iz igre Ejupija, a uvodi Nikolu Pokrivača. Prekrasna priča bivšeg Dinamova nogometaša... Prošle godine na liječničkom pregledu liječnici su mu dijagnosticirali tešku bolest...

- Mislio sam da nikad više neću zaigrati, ali Bog je htio da sve bude u redu. Zapravo, kad sam saznao za to, nogomet mi nije bio na prvom mjestu, samo zdravlje - rekao je Pokrivač.

Trenirao je više od četiri sata dnevno, nije se predavao i sve se na kraju isplatilo. Slaven je prošao u finale, a ovaj dan i ova utakmica ostat će u znaku Nikole Pokrivača.

U 72. minuti Pokrivač je zabio sa konačnih 3-0. Sa suzama u očima spustio je glavu, zahvalan što se othrvao teškoj bolesti.

- Vratio sam se nakon duže pauze, sve je to sad iza mene. Drago mi je da sada mogu slaviti sa suigračima jer smo radili i trudili se i to nam se vratilo - rekao je strijelac trećeg gola pa dodao:

- Zasluženo smo u finalu. Igrali smo doma pred svojom publikom, nemamo se koga bojati. Rijeka je kvalitetna, ali ne bojimo se nikoga. Uspjeli smo nadoknaditi rezultat iz Rijeke i zasluženo smo slavili.

Rezultat se do kraja nije promijenio i Slaven Belupo je zasluženo ušao u finale hrvatskog kupa. Koprivničani su zadnji put finale Kupa igrali 2007. godine i izgubili od Dinama. Nikola Pokrivač tada je nosio 'modri' dres, a sve se čini kako će ove godine ponovo zaigrati u finalu s Dinamom, ali na suprotnoj strani.

- Velika je ovo noć za Koprivnicu. Ovo smo sanjali od 2007. godine. Pobjedu poklanjamo svima u klubu, od trenera do cura u knjigovodstvu. Imali smo veću želju i volju i to nam se, na kraju, isplatilo. U finalu se igra jedna utakmica, a tamo će nas sigurno čekati Dinamo. Nećemo se predavati - rekao je nakon utakmice Slavenov Mateas Delić.

UŽIVO: Slaven Belupo - Rijeka  3-0

Ejupi 43', Ozobić 54', Pokrivač 72'

Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ! Slaven Belupo je razbio Rijeku 3-0 i zasluženo ušao u finale hrvatskog kupa s ukupnih 4-2. Junak današnjeg susreta bio je Nikola Pokrivač.

72' GOOL! Nikola Pokrivač zabio je gol za 3-0. Svaka čast majstore. Rijeka sada, praktički, više nema šanse za finale Kupa.

67' Strijelac prvog gola Muzafer Ejupi izlazi iz igre, a mijenja ga Nikola Pokrivač.

54' GOOOL! Filip Ozobić zabio je gol za vodstvo Slavena 2-0! Rijeka sada mora zabiti gol za produžetke.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME Opasno je bilo pred golom Slavena. Brezovec je pucao iz slobodnjaka, lopta se odbila i odsjela na prečki. Slaven na poluvrijeme ide s prednošču od 1-0.

43' GOOL! Ejupi dovodi Slaven Belupo u prednost pred kraj prvog poluvremena! Prekrasan gol koji je odsjeo od prečke u golu Ivana Vargića.

40' Bliži se kraj prvog poluvremena. Još uvijek nismo vidjeli pravu, stopostotnu priliku na utakmici. I Slaven i Rijeka su imali par poluprilika, no golmani obje momčadi su bili koncentrirani.

24' Mario Gavranović je zabio gol, ali pomoćni sudac je podigao zastavicu i gol je opravdano poništen. Ostaje 0-0.

20' Susret se igra u visokom ritmu, ali još uvijek bez pravih prilika. Rijeka uglavnom drži posjed dok Slaven pokušava nešto napraviti iz kontra napada.

6' Rijeka je bolje otvorila susret i želi doći do ranog gola. Riječani su preuzeli kontrolu na otvaranju utakmice.

1' Uzvratna utakmica Slavena i Rijeke je počela.

NAJAVA

Slaven Belupo u sklopu uzvratne utakmice polufinala hrvatskog kupa u Koprivnici dočekuje Rijeku. Riječani su u prvoj utakmici prije tri tjedna slavili 2-1, a bila je to prva pobjeda Rijeke u zadnjih osam utakmica protiv Slavena.

Koprivničani očito ne leže Riječanima pa će Matjaž Kek, i više nego inače, računati na remi, koji bi ga odveo u finale Kupa. Kad smo već kod remija Slavena i Rijeke valja spomenuti kako je od zadnjih osam utakmica ove dvije momčadi čak sedam završilo bez pobjednika.

Idi na 24sata

Komentari 246

  • 06.04.2016.

    eto toliko o mocnoj tijeci ova sezona isto propala

  • POTPEC 06.04.2016.

    Čestitke Slavenu, a rijeci da popravi svoju igru i da do kraja prvenstva odigra dobro.

  • Хајдук_Сплит 06.04.2016.

    Ajme meni sto se moji Hajduci nasladuju!!! Ne smijte se tudoj nesrici jer nece dobro zavrsiti!! I Dinamo i Rijeka nas deru redovno tako da pognite glave i sutite!! Sretno sutra Hajduku!! HŽV!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare