Obavijesti

Sport

Komentari 246

Pokrivač zabio i slavio suznih očiju, Slaven je razbio Rijeku!

Pokrivač zabio i slavio suznih očiju, Slaven je razbio Rijeku!
13

Nogometaši Slaven Belupa razbili su Rijeku 3-0 i plasirali se u finale hrvatskog kupa. Slaven je zasluženo pobijedio, a utakmica će ostati u znaku Nikole Pokrivača, koji je zabio nakon povratka

VIDEO

Slaven Belupo je pobijedio Rijeku u Koprivnici 3-0 i s ukupnih 4-2 ušao u finale hrvatskog nogometnog kupa. Strijelci za pobjedu Slavena bili su Muzafer Ejupi, Filip Ozobić i Nikola Pokrivač.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu i pritiskala prvih pola sata. Riječani su htjeli doći do ranog gola i osigurati prolaz u finale Kupa već na početku utakmice. No to se nije dogodilo.

Momčad Matjaža Keka jednostavno nije mogla probiti obranu Slavena. Taman kad se činilo da će se na poluvrijeme otići s 0-0, šok za goste! Slavenov Muzafer Ejupi sjajno se snašao u šesnaestercu Rijeke, primirio loptu i zabio prekrasan gol od prečke u 43. minuti.

NK Slaven Belupo - HNK Rijeka

Rijeci 15 minuta odmora očito nije bilo dovoljno. Probao je Kek promijeniti nešto u igri svoje momčadi kada je uveo Tomasova u nastavku. Upravo je Marin par minuta nakon ulaska u igru imao odličnu priliku za poravnanje, ali se spetljao i nije uspio pucati.

Kazna je stigla u 54. minuti kada je Filip Ozobić izveo jedan slobodni udarac sa strane, lopta je sve prevarila i završila u mreži Ivana Vargića. Rijeci je, u tim trenucima, trebao gol za produžetke.

No onda trener Slavena Željko Kopić vadi iz igre Ejupija, a uvodi Nikolu Pokrivača. Prekrasna priča bivšeg Dinamova nogometaša... Prošle godine na liječničkom pregledu liječnici su mu dijagnosticirali tešku bolest...

- Mislio sam da nikad više neću zaigrati, ali Bog je htio da sve bude u redu. Zapravo, kad sam saznao za to, nogomet mi nije bio na prvom mjestu, samo zdravlje - rekao je Pokrivač.

Trenirao je više od četiri sata dnevno, nije se predavao i sve se na kraju isplatilo. Slaven je prošao u finale, a ovaj dan i ova utakmica ostat će u znaku Nikole Pokrivača.

U 72. minuti Pokrivač je zabio sa konačnih 3-0. Sa suzama u očima spustio je glavu, zahvalan što se othrvao teškoj bolesti.

NK Slaven Belupo - HNK Rijeka

- Vratio sam se nakon duže pauze, sve je to sad iza mene. Drago mi je da sada mogu slaviti sa suigračima jer smo radili i trudili se i to nam se vratilo - rekao je strijelac trećeg gola pa dodao:

- Zasluženo smo u finalu. Igrali smo doma pred svojom publikom, nemamo se koga bojati. Rijeka je kvalitetna, ali ne bojimo se nikoga. Uspjeli smo nadoknaditi rezultat iz Rijeke i zasluženo smo slavili.

Rezultat se do kraja nije promijenio i Slaven Belupo je zasluženo ušao u finale hrvatskog kupa. Koprivničani su zadnji put finale Kupa igrali 2007. godine i izgubili od Dinama. Nikola Pokrivač tada je nosio 'modri' dres, a sve se čini kako će ove godine ponovo zaigrati u finalu s Dinamom, ali na suprotnoj strani.

- Velika je ovo noć za Koprivnicu. Ovo smo sanjali od 2007. godine. Pobjedu poklanjamo svima u klubu, od trenera do cura u knjigovodstvu. Imali smo veću želju i volju i to nam se, na kraju, isplatilo. U finalu se igra jedna utakmica, a tamo će nas sigurno čekati Dinamo. Nećemo se predavati - rekao je nakon utakmice Slavenov Mateas Delić.

UŽIVO: Slaven Belupo - Rijeka  3-0

Ejupi 43', Ozobić 54', Pokrivač 72'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ! Slaven Belupo je razbio Rijeku 3-0 i zasluženo ušao u finale hrvatskog kupa s ukupnih 4-2. Junak današnjeg susreta bio je Nikola Pokrivač.

72' GOOL! Nikola Pokrivač zabio je gol za 3-0. Svaka čast majstore. Rijeka sada, praktički, više nema šanse za finale Kupa.

67' Strijelac prvog gola Muzafer Ejupi izlazi iz igre, a mijenja ga Nikola Pokrivač.

54' GOOOL! Filip Ozobić zabio je gol za vodstvo Slavena 2-0! Rijeka sada mora zabiti gol za produžetke.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME Opasno je bilo pred golom Slavena. Brezovec je pucao iz slobodnjaka, lopta se odbila i odsjela na prečki. Slaven na poluvrijeme ide s prednošču od 1-0.

43' GOOL! Ejupi dovodi Slaven Belupo u prednost pred kraj prvog poluvremena! Prekrasan gol koji je odsjeo od prečke u golu Ivana Vargića.

40' Bliži se kraj prvog poluvremena. Još uvijek nismo vidjeli pravu, stopostotnu priliku na utakmici. I Slaven i Rijeka su imali par poluprilika, no golmani obje momčadi su bili koncentrirani.

24' Mario Gavranović je zabio gol, ali pomoćni sudac je podigao zastavicu i gol je opravdano poništen. Ostaje 0-0.

20' Susret se igra u visokom ritmu, ali još uvijek bez pravih prilika. Rijeka uglavnom drži posjed dok Slaven pokušava nešto napraviti iz kontra napada.

6' Rijeka je bolje otvorila susret i želi doći do ranog gola. Riječani su preuzeli kontrolu na otvaranju utakmice.

1' Uzvratna utakmica Slavena i Rijeke je počela.

NAJAVA

Slaven Belupo u sklopu uzvratne utakmice polufinala hrvatskog kupa u Koprivnici dočekuje Rijeku. Riječani su u prvoj utakmici prije tri tjedna slavili 2-1, a bila je to prva pobjeda Rijeke u zadnjih osam utakmica protiv Slavena.

Koprivničani očito ne leže Riječanima pa će Matjaž Kek, i više nego inače, računati na remi, koji bi ga odveo u finale Kupa. Kad smo već kod remija Slavena i Rijeke valja spomenuti kako je od zadnjih osam utakmica ove dvije momčadi čak sedam završilo bez pobjednika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 246
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac