To je to što me zanima!

Vaha: Ako Hrvatska ne ode do četvrtfinala to će biti neuspjeh!

HALILHODŽIĆEV JAPAN Iako su dugo nosili nadimak “plavi samuraji”, japanske nogometaše u posljednje dvije godine u domovini zovu “Halilhodžićev Japan”. U svojoj verziji...
Vidi originalni članak

Zašto ne bih htio izvući Hrvatsku? Jednostavno - zato što ste jači i kvalitetniji od nas. Tu je sva mudrost, poručio je iz Pariza japanski izbornik i bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić.

Vaha je nakon dvije prijateljske utakmice, protiv Brazila i Belgije, ostao u Europi. Naravno, čeka ždrijeb Mundijala 1. prosinca, a nakon toga će u Japan.

- Nama je cilj druga faza Svjetskog prvenstva, zadovoljila bi nas osmina finala - kaže Vaha, koji je 2014. godine u Brazilu među 16 doveo reprezentaciju Alžira.

Od Hrvatske očekuje puno na SP-u u Rusiji.

- Hrvatska u Rusiji mora otići najmanje do četvrtfinala. Pa imate strašne i velike igrače. Još morate postati momčad. Ovo je zadnja prilika ove generacije i jednostavno ne smiju zakazati. Polufinale i nešto više za vas bi bio pravi pothvat, ali ulazak među osam je realan. Barem četvrtfinale, sve ostalo bi bio neuspjeh - rekao je Halilhodžić i nastavio:

- Poznajem Zlatka Dalića. Ostvario je velike rezultate u Aziji. To je očito trener sa stavom.

Vaha u ždrijebu ne želi Hrvatsku, a od azijskih reprezentacija “kockaste” upozorava na Iran.

- Oni su momčad dobrih pojedinaca, ne bi bilo dobro da njih izvučete. Najbolji protivnik za Hrvatsku iz Azije bila bi Saudijska Arabija - siguran je Vaha.

Luka Modrić je u izboru portala goal.com izabran za trećeg najboljeg nogometaša svijeta za sezonu 2016/2017. Ispred su samo Cristiano Ronaldo i Buffon.

- To je samo dokaz Lukine klase. On je sigurno jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Nedostaje mu još više golova da bi bio sami top, uz bok onim najvećima - Vahino je mišljenje.

Pitali smo ga bi li htio da njegov Japan igra prijateljsku utakmicu prije SP-a s Hrvatskom, naravno, ako ne završimo u istoj skupini na Svjetskom prvenstvu.

- Naravno da bih. Ne bih imao ništa protiv toga, volio bih to. Bila bi to odlična utakmica i pravi ispit - odgovorio je Halilhodžić.

Japan je sad igrao protiv Belgije i Brazila. Od Belgijaca je izgubio 1-0, od Brazilaca u Lilleu 3-1.

Baš je Brazil za Vahu prvi favorit idućeg Mundijala, Neymara i društvo vidi na svjetskom tronu.

- Brazilci su naučili igrati i obranu. Više se ne oslanjaju samo na napad. Sad se i oni znaju sjajno braniti u tri bloka. To je bitna promjena u odnosu na prošle godine. Kad bih sad morao reći tko će biti svjetski prvak, onda je moj izbor Brazil. Osjetili smo njihovu snagu sad i na vlastitoj koži. Puno su jači nego na Mundijalu 2014. - rekao je Halilhodžić.

Japan je s Hrvatskom dosad na mundijalima igrao dva puta. Pobijedili smo ih 1-0 1998. godine u Francuskoj, u Njemačkoj je 2006. godine bilo 0-0.

Sad nas Vaha pod svaku cijenu želi izbjeći.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • karton 17.11.2017.

      ****Admin****: Poštovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se možete javiti na e-mail zona@24sata.hr.  

  • cimerrr 17.11.2017.

    Nikada mi SP od 1998 nismo dobro odigrali. Izbacivali su nas i dosta slabiji protivnici, Jozića Ekvador, Cicu Australija,Bilića Ukrajina u kvalifikacijama,Kovača Meksiko. Ali mora se i nama jednom sve poklopiti,pa bar da grupu prođemo.

  • tibor2 17.11.2017.

    Pa... ja bi i najmanje kao i 98, i ako i malo sreće do naslova....!!!😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare